Analyse Efficiëntie aan de top

Tonnelier Caroline
| 1 reacties
Efficiëntie aan de top

Co-leiders Valencia en Villarreal pakten dit weekend opnieuw op basis van hun efficiëntie de volle buit. Opvallendste uitslag was verder de 6-1 overwinning van Barcelona tegen Atlético Madrid.

Villarreal ontving op eigen veld Real Betis, dat vorig seizoen nog kwam winnen in El Madrigal. Ook nu kwamen de verdiblancos op voorsprong, maar ondanks alweer een degelijke prestatie zat de eerste overwinning er niet in voor Betis. Villarreal scoorde in de tweede helft aan honderd procent en trok in amper twee minuten de zege naar zich toe. De ploeg van Pellegrini blijft op die manier leider, terwijl Betis terugzakt naar de laatste plaats.

Valencia beleefde een lastige avond op het veld van Valladolid. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om de score te openen, maar het was de ploeg van Emery dat met de drie punten ging lopen. Een doelpunt van Manuel Fernandes, vorig seizoen nog verguisd door Koeman, volstond voor de zege. Villa scoorde eens niet, maar blijft wel topschutter in deze prille competitie.

De topper tussen Barcelona en Atlético werd vooraf voorgesteld als hét duel tussen Messi en Aguëro. Voor de (toekomstige) schoonzoon van Maradona werd het echter een zure avond. In minder dan tien minuten bouwden de Catalanen een 3-0 zege uit en met denderend voetbal maakte de ploeg van Guardiola de colchoneros nog helemaal belachelijk. 6-1 was de historische eindstand na een prestatie die in de eerste helft zelfs Camp Nou in vuur en vlam zette. Barça maakt dus eindelijk de kansen af, al kon de score zelfs nog hoger opgelopen zijn.  De blaugranas komen op gelijke hoogte van Real Madrid.

Intussen is Sevilla naar de derde plaats in de stand geslopen. De Andalusiërs kenden op eigen veld geen genade voor Athletic Bilbao. De Basken speelden een zwakke partij en maakten het Sevilla niet al te moeilijk.  Zonder veel moeite haalde de thuisploeg het met 4-0. Real Madrid kende een minder leuke avond in Bernabeu.  Tegen Espanyol Barcelona kwam de Koninklijke niet verder dan een 2-2 gelijkspel.  De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar Raul redde de meubelen voor de ploeg van Schuster.

Getafe en Almería bezetten ook een plaats in de linkerkolom.  Het onderlinge duel leek beslecht te worden in het voordeel van de thuisploeg, maar à la Bayern sleepte Almería toch nog een punt uit de brand.  Alles werd beslist in het laatste kwartier. Getafe kwam op een 2-0 voorsprong, maar alweer Negredo en Chico bezorgden de bezoekers nog een punt.

Deportivo kon eindelijk nog eens winnen.  Na de heroïsche kwalificatie in de Uefa-beker mochten de Galiciërs ook tegen Numancia vieren.  Een treffer van Lafita volstond voor de zege met het kleinste verschil.  Numancia speelde, net als in enkele voorgaande wedstrijden, een degelijke wedstrijd, maar blijft opnieuw met lege handen achter.

Onderaan het klassement haalden enkele ploegen hun eerste (uit)zege.  Racing Santander mocht na de glorie in Europa nu ook in eigen land vieren.  Dankzij een goal van Valera in blessuretijd pakten de Cantabriërs met een numerieke meerderheid een gevleide zege op Osasuna.  Sporting Gijón pakte zijn eerste punten van het seizoen en deed dat in stijl. De Asturiërs haalden het met 0-2 bij Mallorca. Ook voor Málaga was er goed nieuws. De promovendus haalde het met 0-4 bij een ontstellend zwak Recreativo, dat sinds de eerste speeldag niet meer kon winnen.  Eliseu zorgde voor twee treffers.