"Gezonde spanning"

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
"Gezonde spanning"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag is het moment waar veel Tienenaars al maanden naar uitkeken. Om 15u is de aftrap van KVK Tienen – Sint-Truiden VV. De eerste échte kraker uit de EXQI League belooft vuurwerk.

KVK Tienen maakt zich op voor de schok tegen STVV. Deze wedstrijd is op verschillende vlakken speciaal. Tweewekelijks steken honderden Tienenaars de provinciegrens over om te supporteren voor de kanaries. Tevens is dit de allereerste keer dat Tienen en Sint-Truiden elkaar in competitie ontmoeten. Er komt dan ook nog bij dat de twee teams in een rechtsreeks duel voor de leidersplaats strijden. Net daarom is het Tiense Bergéstadion voor de eerste keer sinds lang volledig uitverkocht. Meer dan vijfduizend toeschouwers zullen voor een zinderende sfeer zorgen.
Niet alleen voor de inwoners maar ook voor de spelers van Tienen is dit een match als géén ander. In de kern van de suikerjongens zitten immers 3 spelers met een kanarieverleden. Jonas Bogaerts, Marco Nys en Michiel Vanderweyden maakten de overstap. Voor Bogaerts is dit wel een speciale wedstrijd. “Ik heb bij STVV alle jeugdreeksen doorlopen en in mijn laatste jaar schopte ik het tot de A-kern. Dan mag je wel zeggen dat ik hier naar uitkijk”, aldus Bogaerts. Ook voor Nys is het een blij weerzien: “Ik heb nog gespeeld met Chepas Chimedza, Peter Delorge, Marc Hendrickx en Peter Van Houdt. Deze week heb ik nog niemand van hen gesproken. Daar hou ik me niet mee bezig. Voor de wedstrijd zal ik hen zeker nog even opzoeken.”
Tienen-coach Daniel Nassen blijft er al bij al rustig bij: “Wij moeten van deze partij vooral genieten. Ik heb deze week geen extra druk op mijn spelers gezet. Wij hebben een nuchtere groep die met zulke situaties omkan.” Toch geven Bogaerts en Nys toe dat er wat lichte stress heerst: “Er is wel wat spanning, ja. Gezonde spanning welteverstaan. Ik denk we daardoor een hele goede voorbereiding hebben gehad,” verduidelijkt Nys. In de voorbereiding won KVK Tienen nog met 4-2 van STVV. Toch blijft men in de suikerstad voorzichtig. “2-1 zou een mooie uitslag zijn maar met een 1-1-gelijkspel mogen we ook tevreden zijn,” zegt Bogarts. Trainer Nassen gaf voor de gelegenheid toch een prognose: “Normaal ben ik altijd voorzichtig in dat soort zaken. Maar gezien de omvang van deze wedstrijd wil ik me er wel aan wagen. Ik denk dat we met 1-0 winnen… Dat hoop ik toch (lacht)”.
Nog een kleine voetnoot. In het seizoen 2003-2004 werkte STVV zijn Intertoto-wedstrijd af in Tienen. Een succes werd het niet. Het Kazkse Tobol Kostany kwam met 0-2 winnen en ging naar de volgende ronde...


Jurgen Thomas
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties