Sint-Truiden wint topper in tweede klasse

viki meeuwis
| 3 reacties

Vandaag stonden de resterende wedstrijden van de negende speeldag in tweede klasse op het programma. Lierse had vrijdag al gespeeld en gewonnen op het veld van Eupen.

De topper in tweede klasse was ongetwijfeld de wedstrijd tussen KVK Tienen en Sint-Truiden, de nummers één en twee in het klassement. De twee doelpunten vielen in het laatste kwartier. Eerst kon Sidibe STVV op voorsprong brengen en luttele minuten later kon Wilmet de eindstand op 0-2 brengen. Door deze winst neemt Sint-Truiden de eerste positie in met een punt meer dan Tienen.

Antwerp won van Olympique Charleroi door een doelpunt in de 40e minuut van Bouchouari. Dat verslag kan u hier lezen.

Doornik - Beveren eindigde in een overwinning voor Beveren. Olguin opende de score al in de eerste minuut. Op het half uur kon Dorizon de gelijkmaker binnenwerken. Het was uiteindelijk D'Haemers die kort na de rust de winning goal voor Beveren tegen de netten trapte.

RS Waasland nam het op tegen KVSK United. Die wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel met doelpunten van Ketting in de 24e minuut voor United en eentje van Onana kort na de rust. United blijft door dit gelijkspel op de derde laatste plaats hangen.

Veel doelpunten vielen er in de match UR Namen tegen Brussels. Het werd een klinkende overwinning voor Brussels, dat maar liefst vijf keer scoorde.

Deinze - Ronse eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Ook de wedstrijd RFC de Liège tegen OH Leuven eindigde in een gelijkspel. Hier vielen wel doelpunten, eerst voor OHL via De Winne. Twee minuten later, in de 39e minuut, kon Kimoto de gelijkmaker binnenwerken.

KV Oostende won met 7-2 overtuigend van Virton. Bij de rust stond het 3-0 voor Oostende. Na de pauze kon Koita voor Virton scoren. De euforie was van korte duur want Grandisson maakte er enkele minuten later 4-1 van. Samb deed de hoop herleven bij Virton met zijn doelpunt, maar de bezoekers zagen Dupuis uitvallen met een rode kaart en moesten zo nog een half uur met tien man verder. Dat was van het goede teveel want Grandisson kende een goede namiddag. Hij kon nog drie keer scoren en bracht zo de eindstand op 7-2. Een slechte zaak voor Virton, dat onderin in de degradatiezone blijft bengelen. (AN)