Houdt bizarre blessure Viane uit derby?

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Houdt bizarre blessure Viane uit derby?

Denis Viane is hoogst onzeker voor de derby van zondagavond tussen Club Brugge en Cercle Brugge. De groen-zwarte verdediger liep op training een kuitbeenontwrichting op.

Viane kwam vrijdagochtend zijn eigen ploegmaats even aanschouwen, maar zelf trainen zat er niet in. "Bij een duel is er iemand in mijn rug gesprongen en ik bleef met mijn voet steken", schetst de verdediger. "Mijn knie draaide naar binnen en het kuitbeen werd verwrongen. Gekukkig, voor hetzelfde geld was het gebroken."
 
Hoe lang Viane onbeschikbaar zal zijn, is nog onduidelijk. "Het is een blessure die niet veel voorkomt. De dokters spraken in eerste instantie over een drietal weken, andere hebben het over een paar dagen. Ze kunnen allemaal gelijk hebben. Het is afwachten. Het been is maar tien minuten ontwricht geweest en er zijn geen bijkomende letsels. De vochtophoping zorgt voor de pijn. Ik hoop er zondag toch nog bij te zijn. Is het dan niet, dan misschien volgende week."

Raakt Viane niet speelklaar voor de Brugse stadsderby, dan neemt Bram Vandenbussche zijn plaats in de verdediging in. "Je voelt het aankomen dat je zondag mogelijk moet spelen. Ik hou me klaar." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties