Uefa trekt sanctie voorlopig in

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Uefa trekt sanctie voorlopig in

De UEFA heeft beslist om de straf die het Atletico Madrid gaf tijdelijk op te heffen. De Spaanse club werd vorige week gesanctioneerd voor de supportersrellen van 1 oktober tegen Marseille. Die straf werd nu tijdelijk teniet gedaan.

De Uefa had Atletico Madrid gestraft voor de ongeregeldheden die tijdens de Champions League-wedstrijd van 1 oktober tegen Marseille plaatsvonden. Atletico werd een supportersverbod opgelegd van twee thuiswedstrijden. Nu moet de Europese voetbalorganisatie op die beslissing terugkomen.
 
Na de uitspraak van de Uefa ging de Madrileense club immers in beroep. Met gevolg dat er pas op 31 oktober een nieuwe uitspraak zal zijn. Daardoor kunnen fans nu toch de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Liverpool bijwonen. Bij Liverpool zelf zijn ze opgelucht. Vele fans hadden immers al een kaartje gekocht nog voor de eerste straf was uitgesproken.
 
De Uefa heeft Atletico Madrid ondertussen opgedragen om de twee volgende Champions League-wedstrijden op ten minste 300 km van de Spaanse hoofdstad af te werken. Daarnaast krijgt de club nog een fikse boete van 150.000 euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties