Sutchuin: 'Blij dat ik voor Anderlecht gekozen heb'

Sutchuin: 'Blij dat ik voor Anderlecht gekozen heb'
Foto: © SC

Eind vorig seizoen scoorde Arnaud Sutchuin nog een doelpunt in en tegen Genk, maar de jongeling besloot om de A-ploeg FC Brussels in te ruilen voor een plaatsje bij de beloften van Anderlecht. Hij heeft er naar eigen zeggen geen spijt van.

"Ik heb wat problemen gehad bij Brussels", verklaart de middenvelder zijn overstap naar Anderlecht. "Nadat ik in Frankrijk was gaan testen, verliep alles niet meer zo goed. We verstonden elkaar niet meer zoals ervoor. Ik weet dat ze nu met verschillende jongeren spelen, maar ik blijf bij mijn beslissing en ik ben blij dat ik voor Anderlecht gekozen heb."

Sutchuin koos dus voor een avontuur bij de beloften van Anderlecht, maar toch waren ook heel wat andere eersteklassers geïnteresseerd in de 19-jarige middenvelder van Kameroense origini. "Bij andere eersteklassers had ik misschien speelkansen gekregen in de eerste ploeg, maar dat weet je op voorhand niet", blijft Sutchien nuchter. "Het kon ook dat ik daar bij de beloften moest spelen of altijd op de bank zou zitten. Je kunt niet zeggen dat die keuze beter was geweest. Ik heb helemaal geen spijt van mijn keuze voor Anderlecht. Anderlecht is een grote naam in het Belgisch voetbal. Het is een uitdaging die ik wil aangaan en ik heb de kwaliteiten om die uitdaging aan te gaan. Ik heb het potentieel om binnen afzienbare tijd in de A-ploeg te raken, denk ik, en ik werk ervoor. Ik geloof in mijzelf. Ik weet nog niet hoe alles gaat verlopen, maar ik blijf nog een tijdje bij Anderlecht." 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties