'Omheining Dender een veredeld tuinhek'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Omheining Dender een veredeld tuinhek'

Het was best een grappig zicht toen een deel van de omheining tijdens de wedstrijd Dender-Genk het begaf onder druk van de supporters. Toch kon het helemaal anders zijn uitgedraaid. Uiteindelijk raakten negen Genk-fans lichtgewond.

Daniel Pudil (2-3) en Balasz Toth (2-4) renden bij hun doelpunten naar het Genk-vak waar uitgebreid gefeest werd. De reclamepanelen konden de druk niet meer aan van de supporters en gingen naar beneden. Enkele feestende supporters gingen tegen de grond en ze werden bedolven onder andere supporters en bovendiens sprongen de Genk-spelers er nog eens bovenop.

Negen fans raakten lichtgewond, twee van hen moesten naar het ziekenhuis. "De constructie was van karton. We mogen van geluk spreken dat er geen kind tussen zat", aldus Jos Vaessen, sterke man bij RC Genk.

De man die verantwoordelijk is voor de veiligheid bij FCV Dender wil zich nog aan felle uitspraken bezondigen. "Ik kan op dit moment niet zeggen of de afsluiting veilig genoeg was. De politie zal wel een proces-verbaal opstellen tegen de supporters die tijdens het vieren de voetbalwet overtreden hebben", zegt die in de krant Het Laatste Nieuws.

Rudy Blom, politiechef, is wel van mening dat de afsluiting niet voldeed. "Het was maar een veredeld tuinhek. Voor de volgende wedstrijden zal er zeker voor een andere afsluiting gezorgd moeten worden." Pittig detail is alvast dat het incident zich voordeed in het nieuwe gedeelte van de Dender-tribune.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties