Boskamp: 'Oudjes deden het goed'

Nico Wieme
| 0 reacties
Boskamp: 'Oudjes deden het goed'
Foto: © SC

Het was een stralende Johan Boskamp die ons na de gewonnen wedstrijd van Dender tegen Cercle te woord stond. De Rotterdammer deelde kwistig kwinkslagen uit, al bleef hij niet blind voor de tekortkomingen van zijn team.

Verdedigende fouten
"Het eerste halfuur was een ramp", opende Johan Boskamp. "We krijgen een goal binnen de vijf minuten. Dan maakte Smajic die goal en zijn we beter gaan spelen. Het laatste uur hebben we ons goed hersteld en werd er goed verdedigd."
 
Boskamp was niet te spreken over de tegengoal, een zoveelste verdedigende blunder van zijn ploeg. "We maken altijd fouten bij de tegendoelpunten. Ik wou ze een knauw voor hun kop geven. De tweede helft heb ik bijgestuurd en ging het beter."
 
Deflandre
Naast uitblinker Smajic was er een opvallende invalbeurt van Eric Deflandre. "Maar die mag alleen spelen van het bestuur", deelde de Dendercoach een speldenprik uit naar de schrijvende pers. "Ik moet mij tegenover jullie toch niet verantwoorden waarom ik Eric geen basisplaats gun."
 
"Ik ben tevreden over Michael Wiggers. De voorbije week was hij twee tot drie dagen ziek en dat zag je vandaag. Hij speelde zwak en kwam positioneel te kort. Hij had het bijzonder moeilijk met Iachtchouk. De oudjes die ingevallen zijn (Deflandre en Filipovic, nvdr.) hebben het goed gedaan. Deflandre speelde zuinig en liep weinig uit positie."
 
Aparte trainingen
Boskamp heeft de afgelopen dagen zijn verdediging onder handen genomen. "We hebben drie dagen telkens drie kwartier met de verdedigers gewerkt. Normaal gezien doen we dat met preminiemen. Het resultaat was te zien in de tweede helft."
 
Goudhaantje
Met Smajic heeft Dender toch wel een goudhaantje in zijn rangen lopen. "Hij is een plezier om in je ploeg te hebben. Als Smajic de bal heeft, kan de verdediging aansluiten. En er komen binnenkort nog talenten, vooral jonge spelers. We gaan die overal halen. In ieder geval, Smajic zou wel eens de redding voor deze club kunnen zijn." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties