Smajic: 'Redding Dender het belangrijkste'

Nico Wieme
| 0 reacties
Smajic: 'Redding Dender het belangrijkste'

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Dender ging zaterdagavond met 1-2 winnen bij Cercle Brugge. Suleymane Smajic had een groot aandeel in de zege van de Oost-Vlamingen. De technisch vaardige middenvelder bleek meermaals een gesel voor de thuisdefensie.

Het was even wachten op tolk Predrag Filipovic om Suleymane Smajic te kunnen interviewen. De 'kleine', zoals Johan Boskamp hem noemt, speelde een uitstekende wedstrijd tegen Cercle Brugge. De Dendermiddenvelder knalde van op afstand de 1-1 in de kruising en bracht rust in het spel van zijn ploeg. “Daarvoor heb ik de beste positie”, aldus Smajic. “Als nummer tien kan je rust brengen in de ploeg.”
 
De Bosniër vindt, ondanks zijn goede wedstrijd, dat hij nog niet aan het maximum van zijn kunnen zit. “Ik ben vijf maanden geblesseerd geweest en dat laat zich voelen. Dan was er ook nog die afgeketste transfer naar Anderlecht die toch wel een tijdje door mijn hoofd is blijven spoken.”
 
Smajic blijft bescheiden bij de uitgebreide felicitaties aan zijn adres. “Ik moet mij eerst bij Dender bewijzen. Er zijn misschien wel kapers op de kust, maar dat speelt voor mij momenteel geen rol. Ik wil in eerste instantie dat Dender in eerste blijft. Daar ga ik tot het einde van het seizoen aan meehelpen.”
 
Met een enig mooi afstandsschot bracht de middenvelder zijn ploeg weer in de match. “Het was een plotse ingeving. Waarom niet eens schieten? En het is gelukt. Dat doelpunt is echter niet belangrijk voor mij. Enkel de puntenwinst van het team telt. De rest is bijzaak”, toont Smajic zich een echte ploegspeler.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties