De Bilde moet een 'magere' vergoeding aan Porte

Mathias Dumarey
| 17 reacties
De Bilde moet een 'magere' vergoeding aan Porte

Gilles De Bilde moet ex-voetballer Krist Porte een schadevergoeding betalen van 10.000 euro. Dat is het resultaat na een jarenlange rechtszaak die volgde op een incident tussen beide spelers in 1996 tijdens Anderlecht-Eendracht Aalst.

De vuistslag die Gilles De Bilde in 1996 uitdeelde aan Krist Porte op het veld tijdens de wedstrijd Anderlecht-Eendracht Aalst staat de meeste voetbalvolgers nog in het geheugen gegrift. Porte kon nadien acht maanden niet voetballen door een gebroken neus en oogkas. Nadien haalde de verdediger nooit nog zijn niveau. De Bilde moet nu aan Porte 10.000 euro betalen, maar die laatste is daar echt niet gelukkig mee.

Porte had voor de rechtbank een som van 200.000 euro geëist. Hij wilde op die manier een jaarsalaris, gemiste premies en een auto recupereren. "Die 10.000 euro is een schande voor alle voetballers in dit land. Nu kan men erop los trappen en slaan want je moet toch bijna niets betalen om je frustraties te laten botvieren", zegt Porte in de krant La Dernière Heure.

Gilles De Bilde is tevreden dat alles van de baan is. "Het arrest is logisch want de eisen van Porte waren gewoon overdreven", zegt diens advocaat Luc Deleu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties