Zaterdagavond in het teken van degradatiestrijd

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zaterdagavond in het teken van degradatiestrijd

Het zwaartepunt van de twaalfde speeldag ligt ongetwijfeld op zondag, maar ook zaterdag staan er heel wat interessante wedstrijden op het programma. Het is vooral uitkijken naar de teams onderin het klassement, die allemaal vanavond in actie komen.

Germinal Beerschot heeft er een woelige week opzitten. De Ratten werden vernederd in de Cofidis Cup en zagen trainer Harm Van Veldhoven vertrekken. Ex-bondscoach Aimé Anthuenis kwam hem aflossen. Anthuenis debuteert vanavond op het veld van Zulte Waregem, dat na een nul op negen ook nood heeft aan puntengewin.

Hekkensluiter Roeselare staat voor een haast onmogelijke opdracht. De West-Vlamingen trekken naar Racing Genk, dat wil profiteren van de moeilijke wedstrijden voor de rechtstreekse concurrenten. Genk staat trouwens ook onder druk, de Limburgers hebben immers iets recht te zetten na de nederlaag in Westerlo.

Tubeke kan profiteren van de moeilijke verplaatsingen van Germinal Beerschot en Roeselare, maar het moet dan zelf wel langs Cercle Brugge. De neo-eersteklasser deed vorige week heel wat vertrouwen op door te gaan winnen op het veld van Roeselare. Cercle Brugge is natuurlijk andere koek, zeker nu Glen De Boeck en de zijnen hun opgang richting subtop hebben ingezet.

Nog onderin is het uitkijken naar KV Mechelen - Bergen, het duel tussen de nummers vijftien en veertien in het klassement. Beide teams kunnen zich geen nieuwe nederlaag veroorloven en moeten eigenlijk winnen, spanning verzekerd dus.

Net iets hoger in het klassement nemen Dender en Kortrijk het tegen elkaar op. Dender kan de punten nog steeds goed gebruiken, en kan misschien vanavond profiteren van de euforie bij KV Kortrijk, dat afgelopen woensdag landskampioen Standard na het nemen van penalty's uit de beker wipte. 

Ten slotte is er ook nog de Waalse derby tussen Moeskroen en Charleroi. Beide teams lijken vertrokken voor een zorgeloos seizoen, maar willen natuurlijk iets meer dan dat. Mits winst kunnen ze vanavond aansluiten bij de subtop.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties