Kruiswijk: 'Gewapend om concurrentiestrijd aan te gaan'

Geoffrey Verbruggen
| 2 reacties
Kruiswijk: 'Gewapend om concurrentiestrijd aan te gaan'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Na zijn dramatisch debuut tegen BATE Borisov, verzeilde Kruiswijk pertinent naar de bank. Een overtuigende prestatie in de topper van afgelopen weekend tegen Club Brugge geeft de Nederlandse verdediger van Anderlecht weer reden tot lachen.

Sinds de blamage in de verloren kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen het Wit-Russische BATE Borisov, kwam Arnold Kruiswijk in de Jupiler Pro League slechts twee keer in actie voor Anderlecht.
 
"Het deed deugd me nog eens te kunnen bewijzen op het veld", vertelt de verdediger aan Het Nieuwsblad. Na vijf minuten zag het er nochtans opnieuw beroerd uit. Kruiswijk ging namelijk in de fout bij de openingstreffer van Wesley Sonck. "Het was een heel ongelukkige actie, maar ik liet de kop niet hangen. Het voordeel van zo'n vroege goal is dat je nog heel de wedstrijd hebt om het recht te zetten." In de overige 85 minuten maakte Kruiswijk indruk. Hij maakte diepe ballen onschadelijk en neutraliseerde het Brugse koningskoppel Sonck-Akpala. "Mijn goede vertoning tegen Club bezorgt me een aangenaam gevoel, maar wist natuurlijk nog niet alles uit. Ik voel me wel gewapend om de concurrentiestrijd om een plaats in de verdediging aan te gaan, maar daar beslist de trainer over", gaat Kruiswijk verder.
 
De 24-jarige Groninger staat sinds dit seizoen onder contract bij paars-wit. Anderlecht plukte hem afgelopen seizoen weg in zijn geboortestad, bij de Nederlandse subtopper FC Groningen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties