Heenronde: aleae iacta sunt

Rita De Meyer
| 1 reacties
Heenronde: aleae iacta sunt

We mogen van de veronderstelling uitgaan dat de drie resterende speeldagen voor de winterstop niet veel meer zullen veranderen aan de top van het klassement.

Terwijl STVV brandhout maakte van Vlimmeren (1-5) schakelde Tienen Anderlecht volledig uit als kanshebber op de landstitel (1-2). Een goede zaak voor de regerende landskampioen die, met slechts vier punten achterstand op Standard en STVV, nog alle kansen behoudt op een eerste plaats. Voor Anderlecht is het game over. Paarswit kan nu enkele speelsters naar de B-kern overhevelen om van de gedeelde voorlaatste plaats weg te geraken in tweede nationale. Helchteren (speeldag 12) en Lommel (speeldag 13) zijn hiermede gewaarschuwd.
 
Een onverwachte uitslag verkregen we vanuit Egem. Bezoeker Braine-Rebecq kon met zijn eerste competitiepunt huiswaarts keren (2-2). Zuid-West is hiermede verwittigd voor de uitgestelde wedstrijd van de negende speeldag tegen Braine.
 
In het officiële klassement tellen eerst de punten, vervolgens de gewonnen wedstrijden. In de rangschikking houdt men nadien nog rekening met het doelsaldo (niet officieel). Om de saaiheid van de drie resterende speeldagen te breken, kunnen we gokken wie de officieuze titel van herfstkampioen zal wegkapen. Standard heeft een voorsprong van acht eenheden (doelsaldo) op STVV. Wie zijn hun resterende drie slachtoffers?
Standard: OHL (6), Egem (8) en Sinaai (7).
STVV: Jabbeke (9), Zuid-West (11) en Merkem (13)
Standard heeft dus nog een zwaarder programma; voor STVV drie wedstrijden om de souplesse in de benen te houden.
Ondertussen maar hopen dat de beide ploegen gelijke tred houden in de puntenstand.
Gokkers, waag je kans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties