Analyse Hertha BSC blijft zich roeren bovenaan

Philippe Crols
| 0 reacties
Hertha BSC blijft zich roeren bovenaan

Aan Hoffenheim is momenteel niet veel te doen in Duitsland. De promovendus boekte een logische zege en blijft leider. Ondertussen staat Hertha BSC zowaar op de derde plaats. Onderaan gaf Cottbus dan weer de rode lantaarn door.

Hoffenheim wint, Bayern dichtste achtervolger
Hoffenheim had een vrij makkelijke wedstrijd tegen Bielefeld. Een snelle dubbele voorsprong zorgde ervoor dat de promovendus nooit in de problemen kwam. Het kon rustig de andere resultaten afwachten. Bayern München won alvast. Het zegevierde op het veld van Leverkusen met 0-2. Hoffeheim heeft nog een bonus van drie punten op de landskampioen.

Op vier punten van Hoffenheim vinden we zowaar Hertha BSC terug. De hoofdstedelingen lijken na jaren van wisselvalligheid eindelijk aangeknoopt te hebben met de subtop. Het won vrijdag al van Köln en staat knap derde.

Hamburg sluit de top-5. Het heeft 27 punten na het gelijkspel in Bochum. Dat zijn er zeven minder dan de leider.

Cottbus geeft rode lantaarn door
Het werd een zwart weekend voor Borussia Mönchengladbach. De degradatietopper tegen Cottbus werd met 1-3 verloren. Cottbus is niet alleen weg van de laatste plaats, het staat ook niet meer op een degradatieplaats. Karlsruhe, 3-2-verlies te Hannover, Bochum en Gladbach zijn de drie teams die momenteel in de degradatiezone staan.

Werder haalt uit en vindt beetje aansluiting
Werder Bremen rolde Frankfurt afgelopen weekend op met 5-0. Het staat nu zevende met 23 punten. Dat zijn er al bij al maar zeven minder dan de nummer drie. Werder heeft Dortmund alvast in het vizier gekregen. Borussia won in eigen huis niet van Wolfsburg. Stuttgart won onder Babbel van Schalke en heeft weer zicht op de linkerkolom. Schalke staat voorlopig amper negende en dat is ontgoochelend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties