Gentil Dossche
Overzicht Oost-Vlaanderen (14)

Meest opvallende uitslagen deze week waren de thuisnederlaag van het afglijdende Lebbeke tegen hekkensluiter Lovendegem en de ruime zege van Kruibeke bij Evergem. Spektakel was er ook in Voorde waar 6 keer werd gescoord.

De laatste 10 minuten:
8 van de 26 doelpunten werden in de laatste 10 minuten gescoord en allen leverden ze puntengewin op!

Leider Jong Lede had het knap lastig tegen een snel storende Eendracht Aalter. Pas helemaal aan het eind kon de zege worden vastgelegd. Eindscore 2-0

Al in de eerste helft kon St-Gillis-Waas een onmondig SK Bellem met de neus op de feiten drukken. Zelfs nadat de bezoekers tot 9 waren herleid vond de thuisploeg geen echte tegenzet. Einduitslag 1-2

In het duel om de 3de plaats moest een gehavend SK Maldegem op bezoek bij FC Eeklo. Nieuwe coach Sierens zag hoe zijn jongens zich weerden als een duivel in een wijwatervat maar toch het onderspit moesten delven. Eindstand 2-1

Nummer 5 op bezoek bij nummer 6 en dan verwacht je een spannende wedstrijd. Niets was minder waar. Het collectief sterke JV Kruibeke zette Evergem Center al snel voor een voldongen feit en dat kwam de thuisploeg nooit te boven. Eindscore 0-4

Weinig te beleven op het terrein van Klauwaerts Kemzeke waar Appelterre-Eichem op bezoek kwam. Een krulbal in de winkelhaak in de laatste minuut besliste over de punten. Einduitslag 1-0

Aan de rust en zelfs tot 10 minuten voor het einde keek FC Vrasene tegen een dubbele achterstand aan bij SV Voorde. Ook hier was het slotoffensief bepalend en sleepten de bezoekers alsnog een punt uit de brand. Eindstand 3-3

In het duel tussen Kwik Eine en Terjoden-Welle gingen beide ploegen resoluut voor de winst. Toch viel er slechts één doelpunt en dat was genoeg voor de volle buit. Eindscore 1-0

Bij SK Lebbeke werd er in de eerste helft met de kansen gemorst en zoals vaker breekt dat zuur op. SKDJ Lovendegem streed voor elke meter en strafte de scorende onmacht van de thuisploeg af met 2 doelpunten in de slotfase. Einduitslag 2-4

Rangschikking: Lede 28; St-Gillis-Waas 27; Eeklo en Kruibeke 24; Maldegem 23; Kemzeke 21; Evergem 20; Appelterre en Vrasene 19; Terjoden 17; Eine 15; Aalter en Lebbeke 13; Bellem en Voorde 12; Lovendegem 11.
St-Gillis-Waas, Eeklo, Kemzeke, Terjoden, Aalter, Lebbeke, Eine en Voorde hebben nog een wedstrijd tegoed.