Standard en Westerlo onderuit, Anderlecht wint

Dirk Pieters
| 9 reacties

Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden in de Jupiler Pro League op het programma. Anderlecht nam het op tegen Tubeke en kende geen problemen met de neo-eersteklasser. Paars wit won met 5-1.

Frutos, Boussoufa en Gillet zorgden voor de 3-0 ruststand. Ook na de rust bleven er doelpunten vallen. Polak en Legear scoorden nog, maar ook Perbet pikte zijn doelpuntje opnieuw mee.

Ook Germinal Beerschot kon voor het eerst sinds lang nog eens de drie punten pakken. De Antwerpse fusieclub versloeg Moeskroen met 3-0. De aanvallers deden het dit keer uitstekend. Zowel Dosunmu, Malki als Vandenbergh scoorden.

Standard, dat het uitstekend doet Europees, liet opnieuw een steek vallen. De Rouches werden thuis geklopt door Zulte Waregem. Mbokani bracht Standard wel nog op voorsprong, maar in de tweede helft troffen de uitgefloten Meert en in blessuretijd invaller Subotic nog raak.

Onderaan het klassement deden Bergen, Roeselare en KV Mechelen een uitstekende zaak. Bergen versloeg Dender met 5-2 en KV Mechelen ging verrassend winnen op het veld van Charleroi: 1-2. Ook Roeselare zorgde voor een fameuze stunt. Het won op eigen veld met 1-0 van het nummer 5, Westerlo. (AN)

Uitslagen:

Bergen - Dender: 5-2
Jarju 1-0, De Storme 1-1, Dahmane 2-1 en 3-1, Diane 4-1, Okkonen 5-1 en Sylla 5-2.

Anderlecht - Tubeke: 5-1
Frutos 1-0, Boussoufa 2-0, Gillet 3-0, Polak 4-0, Perbet 4-1 en Legear 5-1.

Germinal Beerschot - Moeskroen: 3-0
Vandenbergh 1-0, Malki 2-0 en Dosunmu 3-0.

Charleroi - KV Mechelen: 1-2
Habibou 1-0, Mununga 1-1 en Vleminckx 1-2 (pen.).

Standard - Zulte Waregem: 1-2
Mbokani 1-0, Meert 1-1 en Subotic 1-2.