Samir zet Lierse op weg

viki meeuwis
| 2 reacties

Lierse trok gisteren naar Charleroi waar het Olympique partij gaf.

Al na twee minuten kon Samir de Pallieters op voorsprong brengen op aangeven van Radzinski. De thuisploeg kreeg iets later zelf ook een kans nadat Buyens balverlies leed maar verder dan een schot op de paal kwamen ze voorlopig niet. Op het half uur leek Charleroi dichtbij de gelijkmaker toen Kujovic de bal uit zijn handen liet glippen laar Sbaa slaagde er niet in om de bal in doel te werken. Uiteindelijk lukte het een paar minuten later toch en zo was de stand weer in evenwicht. Net voor de rust kreeg de thuisploeg door een fout in de verdediging bij Lierse nog een kans maar de bal ging naast het doel. Gary De Graef kon nog goede voorzet bij Wahed krijgen maar diens bal ging nipt naast het doel langs.

Net na de rust kon Cavens de Pallieters weer aan het juichen brengen door een goede pass van Samir in doel te jagen. Lierse had het meeste balbezit in deze fase zonder dat het echte goede kansen opleverde. Met nog een twintig minuten te gaan kon Lierse via de counter nog eens scoren. Cavens vond De Graef die de bal mooi klaarlegde voor Wahed die er 1-3 van maakte. In de slotfase kreeg Cavens nog een goede bal van Radzinski maar aarzelde te lang waardoor hij balverlies leed.

Lierse won dus de uitwedstrijd en nadert tot op vijf punten van Sint Truiden.