'Sonck denkt dat hij zich alles mag permitteren'

Nico Wieme
| 19 reacties
'Sonck denkt dat hij zich alles mag permitteren'
Foto: © SC

Een dag na de 1-4-zege op Club Brugge was Standardcoach Laszlo Bölöni nog steeds niet te spreken over de zware overtreding van Wesley Sonck op Marcos. De Roemeen maakte dan ook brandhout van de Ninovieter in het bijzonder en Club in het algemeen.

Wesley Sonck raakte Marcos zondag vol op de kuit. De Braziliaan van Standard wacht een inactiviteit van zes tot acht weken. De Bruggespits kan gewoon blijven doorspelen en dat wekt wrevel op bij coach Laszlo Bölöni.
 
“Sonck zal deze week Europees spelen. Marcos niet”, foeterde de trainer van de Rouches op zijn traditionele persbabbel daags na de match. “Hij zal tijdens de winterstop kunnen gaan wandelen met zijn echtgenote en stoeien met zijn kinderen. Marcos niet. Ik vind het geweldig onrechtvaardig dat de dader kan blijven voetballen, terwijl het slachtoffer aan de kant moet blijven.”
 
Bölöni maakte in één adem brandhout van Sonck. “Wat hij gedaan heeft, is minabel. Daar geldt geen excuus voor. Hij mag dan wel een idool zijn in België en koning in Brugge, maar hij is een slecht voorbeeld voor de jeugd. Dat heethoofd is ervan uitgegaan dat hij zich in eigen omgeving alles mag permitteren en dat hij zijn frustratie op eender welke manier mag botvieren.”
 
“Monsieur Sonck gaat vrijuit. Hij hoeft voor zijn gemene overtreding geen schorsing te vrezen, vermits de ref het niet nodig achtte hem uit te sluiten. Dat is de zwakheid van het systeem, de zwakheid van de spelleiding. En dan heb ik het niet alleen over zondag.” Bölöni zei het niet met zoveel woorden, maar dat hij geen hoge dunk heeft van dit Club Brugge, blijkt uit volgende uitspraak: “Dat Club Brugge als enige in Europa 52% van zijn doelpunten uit stilstaande fases scoort, stemt tot nadenken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties