Anderlecht blijft de beste Belgische ploeg

De Nijs Michael
| 28 reacties
Anderlecht blijft de beste Belgische ploeg

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht krijgt in eigen land stevige concurrentie van Standard, maar volgens de International Federation of Football History & Statts blijft de Brusselse club wel de beste ploeg in ons land. Dat blijkt uit de nieuwe ranking die IFFHS bekend maakte.

Manchester United werd door IFFHS verkozen tot beste ploeg van 2008, de Engelsen stijgen zo een plaatsje op de ranglijst. Ook Bayern München doet het goed, de Duitse topclub ruilt de vierde plaats in voor de tweede. Barcelona en Liverpool, de nummers één en twee uit het vorige klassement, zakken terug naar respectievelijk plaats vier en drie. Boca Juniors blijft vijfde.

Bij de Belgische ploegen blijft Anderlecht de eerste op de rangschikking van IFFHS. De Brusselaars zakken wel vijf plaatsen, maar doen met een 52ste plaats nog steeds beter dan Standard. De Rouches moeten vrede nemen met plaats 65 en stijgen zo 10 plaatsen.

De andere Belgische teams hinken ver achterop. AA Gent moet, net als Club Brugge, vrede nemen met plaats 170. Cercle Brugge zakte naar plaats 322. De overige Belgische clubs maken geen deel uit van de top-350.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties