Golan: 'Ik kan opgeroepen worden voor het leger'

De Nijs Michael
| 5 reacties
Golan: 'Ik kan opgeroepen worden voor het leger'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wereld kampt momenteel met een economische en financiële crisis, maar daar ligt men in Israël niet wakker van. De Joodse staat vecht een bloedige oorlog uit met het Palestijnse Hamas en dat houdt ook Lokeren-spits Omer Golan bezig.

"Tijdens de wedstrijd lukt het wel. Maar tijdens mijn vrije uren gaat er geen seconde voorbij of ik denk aan mijn familie en hun situatie in Israël. Ellendig", doet de speler zijn verhaal in Gazet van Antwerpen. "Israël is een klein land. Iedereen woont dicht bij de oorlogszone. Maar voor mijn vader en moeder valt het nog mee. Ze leven in Petach Tikva. Dat is een eindje van de Gazastrook - zo ver reiken de raketten van Hamas niet. Maar de familie van mijn vrouw en moeder woont wel in het hart van de oorlogszone, in Beer Sheva. Elke dag worden ze bestookt door bommen en raketten. Ik ben dodelijk ongerust over hen."

"Ik begrijp niet dat er in het Westen niet meer begrip is voor de harde reactie van Israël. Kijk, wij, Israëliërs, hebben geen probleem met de Palestijnen, maar wel met Hamas. Hamas is de baas in de Gazastrook. Alleen: Hamas is geen land, geen natie, geen volk. Het is niets anders dan een bende terroristen die Israël vanuit onschuldige schoolgebouwen bestoken met bommen. Het is niet meer dan logisch dat Isräel hen bestrijdt. Heel de wereld zou Hamas moeten bestrijden."

"In theorie kan ik als reservist opgeroepen worden. Zoals elke Israëliër heb ik een militaire opleiding gehad. Maar de kans is heel klein. Daarvoor is deze oorlog niet groot genoeg. Intussen probeer ik mij als een waardig ambassadeur te gedragen voor mijn vaderland. Het is belangrijk dat wij Israëliërs vandaag één zijn. Aan iedereen die het vraagt, leg ik de situatie uit. Waarom Israël momenteel oorlog voert. Meer kan ik niet doen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties