Club effectief drie speeldagen zonder Stijnen

Nico Wieme
| 58 reacties
Club effectief drie speeldagen zonder Stijnen
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zal het drie wedstrijden zonder zijn doelman moeten stellen. Stijn Stijnen kreeg namelijk een schorsing van drie speeldagen aan zijn broek voor zijn rode kaart tegen Standard.

Plaatsvervangend procureur Patrick Bowman had drie speeldagen schorsing geëist voor Clubdoelman Stijn Stijnen. Het Sportcomité volgde hem hierin. Stijnen haalde in de topper tegen Standard Igor De Camargo neer en werd daarvoor door ref Jérôme Efong Nzolo van het terrein gestuurd.
 
Nzolo sprak in zijn verslag over een ‘onbeschofte fout’. Het bondsparket verwees tevens nog eens naar het verleden van Stijnen. Begin vorig jaar kreeg de Limburger eveneens neer toen hij in de bekermatch tegen Cercle Honour Gombami neertrok. Stijnen kreeg toen twee speeldagen effectief en één voorwaardelijk.
 
Geert Lambeets, die Stijnen verdedigde, argumenteerde dat het nooit de bedoeling was van de Rode Duivel om een tegenstander te blesseren. De raadsman had om één speeldag gevraagd, verwijzend naar sanctie die Roeselaredoelman Jürgen Sierens had gekregen voor een gelijkaardige fout.
 
Op dezelfde speeldag maakte Sierens een fout op Mbark Boussoufa tijdens Roeselare-Anderlecht. De keeper van Roeselare kreeg daarvoor één speeldag schorsing. Het Sportcomité veegde die vergelijking van tafel. “Dat heeft er niets mee te maken”, aldus voorzitter Jacques De Ketelaere.
 
Stijnen liet aan het Nieuwsblad weten niet in beroep te gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties