Van Holsbeeck: 'Er is geflaterd bij Mbokani'

Mathias Dumarey
| 22 reacties
Van Holsbeeck: 'Er is geflaterd bij Mbokani'
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck, de manager van RSC Anderlecht, heeft op de Waalse website 7sur7.be straffe uitspraken gedaan over een aantal zaken rond de club. Zo geeft hij toe dat er geflaterd is bij de overgang van Dieumerci Mbokani.

Herman Van Holsbeeck kan nog steeds moeilijk het vertrek van Dieumerci Mbokani naar Standard Luik verteren. Hij wijst daarvoor naar de technische staf van Anderlecht. "Ik neem het een aantal mensen van de technische staf nog steeds kwalijk dat ze het talent van Mbokani niet goed hebben ingeschat", aldus de Anderlecht-manager. "Het is hun taak om lastige jongens goed op te vangen. We hebben geflaterd en daar zal ik altijd ontgoocheld over zijn", is Van Holsbeeck openhartig.

Vadis Odjidja speelt ondertussen voor aartsrivaal Club Brugge maar deed dat via een tussenstap bij Hamburg SV. Ook het vertrek van de gedroomde opvolger van Vincent Kompany, staat Van Holsbeeck niet aan. "Hij heeft hier maar tien wedstrijden gespeeld en we hebben hem niet kunnen houden. De manager neemt het wel op voor Olivier Deschacht die vaak in het centrum van de kritiek staat. Van Holsbeeck noemt hem een voorbeeld voor de jeugd. "Dankzij zijn doorzettingsvermogen en werklust is hij titularis geworden. Als Nana Asare naar Anderlecht komt, zal hij moeten bewijzen dat hij beter is dan Olivier."

Van Holsbeeck is ook tevreden over het werk dat Ariël Jacobs verricht bij Anderlecht. "Zijn resultaten vergelijken met die van Laszlo Bölöni bij Standard Luik zou oneerlijk zijn. Die hoefde maar voort te breien op vorig seizoen. Bovendien hebben ze daar een zeer uitzonderlijke lichting. Voor mij is het echt een verrassing dat al deze jongeren samen zo constant blijven presteren", besluit Van Holsbeeck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties