Wembley krijgt CL-finale van 2011

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Wembley krijgt CL-finale van 2011
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond UEFA heeft vandaag bekendgemaakt waar de finales van de twee Europese bekers, Champions League en de Euro League, in 2011 en 2012 gespeeld zullen worden. Wembley Stadium wordt voor het eerst in 1992 het decor voor de CL-finale.

Het is voor de zesde keer in de geschiedenis van de Champions League of de Beker voor Landskampioenen dat het Wembley Stadium dient als strijdtoneel voor de finale. De laatste keer was in 1992 toen FC Barcelona de 'Beker met de Grote Oren' kon winnen ten koste van Sampdoria Genua. Ronald Koeman besliste de wedstrijd toen met een staalharde vrije trap. De partij eindigde op 1-0 voor de Spanjaarden.

Eén jaar later zal de CL-finale gespeeld worden in de Allianz Arena in München. De nieuwe voetbaltempel in Beieren is voor het eerst aan de beurt. De andere drie finales werden nog gespeeld in het oude Olympisch Stadion. In 1997 gebeurde dat voor het laatst toen Borussia Dortmund met 3-1 de maat nam van Juventus Turijn. Lars Ricken was toen de man van de wedstrijd.

Organisatie CL-finales volgende jaren:

2009 Stadio Olimpico, Rome (Ita)
2010 Estadio Santiago Bernabeu, Madrid (Spa)
2011 Wembley Stadium, Londen (Eng)
2012 Allianz Arena, München (Dui)

Ook de stadions voor de finales van de Euro League, vanaf volgend seizoen de opvolger van de UEFA-Cup, zijn bekendgemaakt. In 2011 is het vernieuwde Lansdowne Road van Dublin het speelstadion, één jaar later is het nationaal stadion in Boekarest het strijdtoneel.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties