'Burgemeester Moenaert struikelblok in stadiondossier'

Nico Wieme
| 16 reacties
'Burgemeester Moenaert struikelblok in stadiondossier'
Foto: © SC

Volgens bronnen binnen de Vlaamse regering zou er eerstdaags een beslissing vallen rond het Brugse stadiondossier. Ondertussen beschuldigt Mercedes Van Volcem de Brugse burgemeester van tegenwerking in dit dossier.

Club Brugge wil met de hulp van projectontwikkelaar Uplace een nieuw stadion optrekken langs de Oostkampse Baan in Loppem. Hoewel de Brugse gemeenteraad met een nipte meerderheid van stemmen het project goedkeurde, blijft de Vlaamse regering de beslissing voor zich uitschuiven.
 
In Knack schaart Mercedes Van Volcem, Brugse schepen voor Ruimtelijke Ordening (VLD), zich achter het nieuwe stadion. “Met alle financiële uitdagingen waar de stad Brugge voor staat, zou het onverantwoord zijn om dit aanbod af te slaan. Club Brugge heeft om competitief te blijven hoe dan ook een nieuw stadion nodig. En ik denk dat iedereen beseft hoe belangrijk de club is voor de uitstraling van onze stad.”
 
Van Volcem trekt hard van leer tegen Brugs burgemeester Patrick Moenaert. “We kunnen er niet naast kijken dat Moenaert voortdurend alternatieven voor Loppem naar voren schuift. Ik krijg de indruk dat voor hem alles goed is, zolang het nieuwe stadion maar niet naar Loppem komt.”
 
De Brugse schepen meent te weten waar het schoentje knelt. “Op Vlaams niveau is CD&V voor, maar haar lokale afdeling ligt dwars. Daarom blijven de Vlaamse ministers graag op de vlakte. Kris Peeters (Vlaams minister-president, nvdr.) moet immers ook rekening houden met zijn Unizo-achterban.”
 
“Hilde Crevits (Vlaams minister voor Openbare Werken, nvdr.) is bij de komende verkiezingen CD&V-lijsttrekker, ze woont niet ver van Loppem en heeft voor een goed resultaat de hulp van de burgemeester nodig... Eén ding weet ik zeker: als Patrick Moenaert de CD&V-ministers een signaal zou geven dat het voor hem oké is, dan komt het stadion naar Loppem”, spaart Van Volcem haar kritiek niet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties