Van Heerden: 'Ik wil graag bij Club blijven'

Nico Wieme
| 18 reacties
Van Heerden: 'Ik wil graag bij Club blijven'
Foto: © SC

Elrio Van Heerden mocht zaterdag tegen Tubeke na een halfuur invallen voor de geblesseerde Joseph Akpala. Een gouden zet van coach Jacky Mathijssen, want de Zuid-Afrikaan deed het spel van Club Brugge kantelen en leidde zijn ploeg naar een 3-1-zege.

De grote uitblinker tijdens Club Brugge-Tubeke was ongetwijfeld Elrio Van Heerden. De technisch verfijnde Clubmiddenvelder orkestreerde het spel als in zijn beste dagen.
 
De Zuid-Afrikaan kreeg een staande ovatie van zijn publiek. “Dat verrast me niet. Al vanaf mijn eerste werkdagen bij Brugge sta ik bij hen op een goed blaadje. Het is alleen jammer dat ik nog maar zo weinig kon teruggeven voor hun dankbaarheid. Vandaag maakte ik zo’n moment mee”, aldus Van Heerden in Het Laatste Nieuws.
 
Van Heerden startte tegen Tubeke op de bank en was daardoor ontgoocheld. “Dat is normaal. Niemand zit graag op de bank en zeker niet bij dergelijke onmenselijke temperaturen. Toch kan ik mijn verstand op nul zetten. Dat zag je bij mijn invalbeurt.”
 
De eerste baltoetsen vielen goed mee en dat gaf het dribbelwonder het nodige vertrouwen. “Ik zat goed in de wedstrijd en de betonvlakte was voor mij eerder een bondgenoot dan een tegenstander.”
 
Het contract van Van Heerden loopt af aan het einde van het seizoen en de Zuid-Afrikaan kreeg nog geen signaal vanuit de bestuurskamer dat wijst op een verlening. Toch wil hij heel graag bij Club blijven. “Als ik volwaardige kansen blijf krijgen, zie ik geen enkele aanleiding om hier over enkele maanden te vertrekken. Ja, ik wil graag blijven. De bal ligt in het kamp van het Clubbestuur.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties