Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

In de A-en B-reeks lijkt de kampioen zo stilaan bekend. Dat is in de andere reeksen alles behalve het geval.

Vierde provinciale A:
Olympic heeft moeite met Jong Merksem
Olympic Deurne telt na 23 speeldagen 61 punten. Het won afgelopen weekend met 2-1 van rode lantaarn Jong Merksem. Berendrecht, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de leider, heeft een achterstand van acht punten, maar het won afgelopen weekend wel met 0-4 van Turk Sport. Heibos lijkt definitief te hebben afgehaakt na het gelijkspel te Putte. Borsbeek heeft een punt minder dan Heibos en miste de kans om naar die derde plaats te wippen. Het speelde slechts 1-1 gelijk bij Burcht.

Opnieuw winst voor VE Stabroek
Onderaan won VE Stabroek opnieuw. Dat gebeurde op bezoek bij Mortsel. VES staat voor Mortsel en Olympic Essen op de dertiende plaats. Olympic Essen won wel de derby met 1-4 bij Ex. Essen.

Ten slotte wonnen Boechout (3-5 bij Donk) en Lint (5-0 tegen Antuerpia) hun wedstrijd.


Vierde provinciale B:

Berlaar slechts gelijk
SK Berlaar staat nog steeds ruim op kop, maar het speelde afgelopen weekend wel slechts 1-1 gelijk bij Sint Amands. Elzestraat en Puurs hebben allebei tien punten minder dan de leider. Elzestraat won thuis makkelijk van Hingene, Puurs speelde gelijk bij Blaasveld. Blaasveld volgt samen met Putte op vier punten van de twee nummers twee. Putte speelde 2-2 gelijk bij Heindonk.

Apollo Nielse beent Kessel bij
Apollo Nielse is niet meer alleen laatste. Het speelde thuis 1-1 gelijk tegen Bevel. Apollo Nielse heeft nu zes punten en dat zijn er evenveel dan Kessel dat verloor bij Rijmenam. Ten slotte waren er ook nog zeges voor Leest (op bezoek bij Peulis) en Rumst (thuis tegen Emblem).


Vierde provinciale C:

Topteams hebben moeite
Leider Poederlee won afgelopen weekend niet. Het kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Wortel. Het behoudt nog wel zes punten voorsprong op Pulle dat zwaar uithaalde bij Dosko. Dosko zakt verder en verder weg. Wechelderzande en Gierle sluiten de top vijf af met 32 punten (elf minder dan de leider). Wechelderzande speelde 3-3 gelijk bij Westmalle terwijl Gierle thuis won van Molenkring.

Noordstar haalt zwaar uit
Noordstar komt weg van de laatste plaats na een mooie 1-7-zege op bezoek bij Massenhoven. Acher Olen is nu alleen laatste. De wedstrijd tegen Zandhoven werd wel afgelast. Hezewijk heeft twee punten meer dan de rode lantaarn. Het verloor afgelopen weekend thuis van Oosthoven. HIH Turnhout en Grobbendonk deelden de punten.


Vierde provinciale D:
Dimpna blijft leider
Dimpna won afgelopen weekend met 2-0 van Ramsel en blijft alleen leider. Het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Wiekevorst en heeft ook drie punten meer. Wiekevorst won wel van Oosterlo. Immer Voort zag zijn titelkansen slinken na een verliesmatch in Zoerle. Wiekevorst heeft vijf punten minder dan de leider en ziet Punt tot op drie punten naderen. Punt won makkelijk van Olmen.

Geen puntengewin onderaan
Onderaan slaagden de laatste vier teams er niet in punten te pakken. Schoor (bij Hallaar), Blauberg (bij Booischot), Oosterlo (bij Wiekevorst) en Ramsel (Dimpna) gingen allemaal de boot in.
Ten slotte waren er ook zeges voor Alberta (op bezoek bij Zammel) en Vorst (thuis tegen Netegalm). (GD)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties