De Witte haalt hard uit naar scheidsrechter Nzolo

Mathias Dumarey
| 28 reacties
De Witte haalt hard uit naar scheidsrechter Nzolo
Foto: © SC

AA Gent heeft zijn bekeruitschakeling niet als een sportieve verliezer kunnen verwerken. Na trainer Michel Preud'homme ging nu ook Gent-preses Ivan De Witte (foto) uit de bocht. Hij noemt scheidsrechter Nzolo niet competent.

"Dit is een mokerslag die we nog maar zelden te verwerken hebben gekregen", foeterde Gent-voorzitter Ivan De Witte gisteren op Sporza Radio. "We hadden dit scenario kunnen voorspellen. Na het strafschopgeval voor Genk vorige week in de heenwedstrijd was er veel commotie gemaakt om de ref in de return te beïnvloeden. Nu heeft Jérôme Efong Nzolo een overduidelijke strafschop voor ons niet gefloten, maar wel een onterechte aan Genk gegeven. Hij stond zelfs op veertig meter van de fase", aldus De Witte.

De voorzitter van Gent én de Profliga geraakte helemaal op dreef als hij het over de scheidsrechter heeft. "Nzolo is conditioneel niet goed genoeg en is niet stressbestendig. Hij heeft deze wedstrijd op een incompetente manier geleid. Dit ruikt allemaal naar competitievervalsing in de beker. Een wedstrijd moet door de spelers worden beslist en niet door de scheidsrechter. Anderzijds moeten we ook in eigen boezem kijken want we hebben de kansen die we kregen niet afgewerkt", aldus nog De Witte.

Bij Gent plannen ze een gesprek met scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen. Michel Preud'homme liet nog optekenen dat Gent blijkbaar niet bestaat op de Belgische voetbalkaart. De Witte bevestigde nog eens dat dit inderdaad het gevoel is dat leeft in de Oost-Vlaamse club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties