Dynamo Kiev haalt goudhaantje Guilherme

Dynamo Kiev haalt goudhaantje Guilherme

De Oekraïense recordkampioen Dynamo Kiev bereikte een akkoord met de Braziliaanse club Cruzeiro over Guilherme Milhomem Gusmaõ, kortweg Guilherme. Zijn landgenoot Kleber maakt de omgekeerde beweging naar Cruzeiro.

De 20-jarige targetman Guilherme tekende een contract voor vier jaar in de Oekraïense hoofdstad. De transfer is een record in de clubgeschiedenis van Dynamo Kiev. Ze boden Cruzeiro een bedrag van vier miljoen euro en de spits Kleber in ruil voor Guilherme.

Dynamo zocht al geruime tijd naar een vlotscorende spits. De jonge Braziliaan kan alvast een uitstekend rapport voorleggen. In 58 wedstrijden voor Cruzeiro scoorde hij 28 doelpunten. Hij behoorde ook tot de selectie van het Braziliaanse -20 elftal. Dynamo Kiev opende de geldbuidel op vraag van coach Yuri Semin: “Guilherme heeft vista en een uitstekende dribbel, maar vooral zijn neus voor goals gaf de doorslag.” 

Kleber keerde definitief terug naar zijn thuisland. De Braziliaanse aanvaller speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Palmeiras. Tijdens zijn verblijf in Oekraïne won de 25-jarige spits twee landstitels en drie bekers met Dynamo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties