KVV.Zelzate uitgeteld na negen minuten.

Hendrik De Vriesere

De thuisploeg had geen weerwerk bij een snelle bezoekende ploeg. Al na negen minuten wedstrijd stonden de kanaaljongens al 0-2 achter. Het was een moeilijke opdracht om deze achterstand nog goed te maken. Maar Ursel wint deze topper op gelijke hoogte.

KVV-Ursel 0-3
Dat het een moeilijke partij ging worden was zeker. Tegen een tegenstander die zijn laatste vier wedstrijden, het maximum van de punten behaalde en daarbovenop, een doelsaldo van 11 tegen 2 liet optekenen. Attent aan de wedstrijd beginnen was dan ook geboden. Het liep even anders, na nog geen tien minuten wedstrijd was de stand reeds 0-2. Het eerste doelpunt viel reeds na drie minuten, voorzet van op links en Mathieu Verbeken kon ongehinderd binnenkoppen. Ursel, gretiger in de duels met snelle balwisselingen ging op zoek naar een ruimere voorsprong, ze slaagden daar ook in toen Neki Mbala(9’) de bal voorbij Dimitri De Buck kon tikken.
KVV kwam nadien beter in de wedstrijd en kon enkele kansen versieren,   zonder succes. Voorzet Stephen Cox naar Kristof Janssens(14’), die naast besluit. Kristof kan Sam Soens(18’) bereiken die zijn schot ziet afwijken, waarbij de keeper op het verkeerde been geplaatst, de bal net naast ziet dwarrelen. De wedstrijd is in evenwicht,  doch is het wachten, tot Tom De Neve(45’) het probeerde  met een kopbal, die de keeper verschalkte maar door een verdediger werd  gered.
De tweede helft was pas op gang gefloten, toen Mathieu Verbeken vanaf de middellijn alleen op Dimitri kon afgaan, de keeper kwam buiten de grote backlijn in contact met deze speler, met rood tot gevolg. Christophe Ost nam de plaats in van Dimitri. Met tien tegen elf en 0-2 achterstand was het een hopeloze taak om de situatie nog te klaren. De spelers deden ondanks alles, nog hun best de eer te redden.  Kristof(52’) probeerde het met een lob die net over het doel ging. Timmy Haeghens(60’) kon de bal onderscheppen en doorgaan maar zijn schot ging over. KVV was meestal in balbezit en laat technisch heel wat zien, ondanks de man min situatie maar de verdediging van de tegenstander bleef attent. Ursel wetende, dat Christophe een veldspeler is, probeerde het enkele malen met afstandsschoten, die ofwel ver naast gingen ofwel door onze gelegenheidskeeper geneutraliseerd werden. In de slotminuut kon de ingekomen, Toby Dobbelare de 0-3 eindscore bepalen.
KVV speelde met: Dimitri De Buck-Geert De Poorter-Niko De Letter-Tom De Neve-Stephen Cox-Ennio Bogaert-Kristof Janssens(85’ Pieter Hautekeete)-Timmy Haeghens-Christophe Ost-Sam Soens(75’Gaetan Copermans) -Jonas Parmentier.
Volgende zondag is er geen wedstrijd voor de eerste ploeg, daarom wordt er nu donderdag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld op FC Eeklo om 19u30.
De jeugd en beloften spelen hun inhaalwedstrijden.