UEFA roept Feyenoord weer op het matje

Mathias Dumarey
| 2 reacties
UEFA roept Feyenoord weer op het matje

Feyenoord Rotterdam krijgt opnieuw een straf van de Europese voetbalbond (UEFA). Het moet vijftigduizend euro boete betalen naar aanleiding van ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen het Poolse Lech Poznan.

De boete van vijftigduizend euro is niet de enige straf die de fel geplaagde Nederlandse club kreeg. Bij een volgende Europese thuiswedstrijd zal het ook een deel van de tribunes gesloten moeten houden. Daardoor zullen ruim tienduizend plaatsen onbezet blijven.

Feyenoord ging in het najaar van 2008 met 0-1 onderuit in een wedstrijd in de poulefase van de UEFA-beker. Na de Poolse treffer ontstond er rumoer waarbij een bezoekende supporter in de gracht belandde voor de tribune. Ook na afloop van de wedstrijd bleef het onrustig in en rond het stadion van Feyenoord. De fans van de Rotterdamse club bekogelden de spelersbus van Poznan met stenen en vuurwerk.

Bij Feyenoord kunnen ze er alvast niet mee lachen. "De UEFA waardeert onze inspanningen die we al geleverd hebben inzake het verbeteren van de veiligheid. Ondertussen zijn we wel al toe aan het dertiende incident in vijf jaar tijd. Het is tijd dat bepaalde fans eens gaan beseffen dat ze deze club kapot aan het maken zijn. We liggen onder een vergrootglas bij de UEFA", klinkt het vanuit de Feyenoord-bestuurskamer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties