Wils: "Moeten ons aanpassen aan het veld"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Wils: "Moeten ons aanpassen aan het veld"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Na een 0 op 6 tegen Anderlecht en Germinal Beerschot is de derde plaats zeer ver weg voor AA Gent. De Buffalo’s hebben de strijdbijl echter nog niet begraven. “We moeten vooruit kijken”, zegt Stef Wils. “Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen.”

De Gentse akker en de Gentse verdediger tonen een opvallende gelijkenis. De ene ligt en de andere staat er troosteloos bij. Bij het veld is het een langdurig probleem, bij de speler vooral een kortstondige ontgoocheling. “Vanaf maandag moeten we terug alle kopjes in dezelfde richting krijgen en hard werken om een reeks neer te zetten. We mogen de strijd niet opgeven.”
 
De derde plaats wordt nu toch wel heel moeilijk.
 
“Spijtig. In twee minuten geven we alles volledig uit handen. Met de 1-0 was het moeilijkste gebeurd. De gelijkmaker komt er na een corner in twee tijden. Met zoveel volk in de buurt mag dat doelpunt nooit vallen. Een moment van concentratieverlies.”
 
Dreigt het veld niet in jullie eigen nadeel te spelen?
 
“Je hebt soms drie, vier, vijf baltoetsen nodig om de bal te controleren. Het is gewoon verschrikkelijk voor een ploeg met veel technische kwaliteiten. We moeten ons aanpassen aan het veld. We willen het soms iets te mooi doen en dan lijden we dom balverlies. Maandag wordt de strook voor de hoofdtribune terug aangelegd. Het is alvast een begin.”
 
En wat nu?
 
“Deze nederlaag is een serieuze domper want we hadden een heel goede zaak kunnen doen na het puntenverlies van Racing Genk. Het is een cliché, maar in voetbal kan alles. We mogen de strijd dus niet opgeven.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties