Antwerp is hetze meer dan beu

Dirk Pieters
Antwerp is hetze meer dan beu
Foto: © SC

Antwerp komt de laatste weken heel wat in het nieuws. Na de mindere prestaties in de competitie en de financiële problemen heeft de Great Old nu af te rekenen met de Waalse pers.

Na de wedstrijd tegen Virton (2-1) zong een deel van de Antwerp-supporters "Et les Wallons sont pédophiles". Een "liedje" waar de Waalse spelers, trainers en pers niet mee kon lachen. Ook bondsprocureur René Verstringhe gaat een rapport opmaken over de problemen na de wedstrijd. Bij Antwerp begrijpt men niet veel van de hele heisa.

"Het is evident dat Antwerp alle racistische en kwetsende spreekkoren afkeurt, maar de hele heisa in de media is totaal overdreven. Grandjean maakte al een hele wedstrijd cinema, maar wou na de wedstrijd nog extra in de belangstelling staan. Hij zocht zijn vijf minuten in de zon en die heeft hij nu gekregen in de Waalse pers", aldus Antwerpsecretaris Paul Bistiaux.

Vooral de reactie van de pers is er ver over als we Bistiaux mogen geloven. "Die spreekkoren zijn niet uitgevonden door Antwerp-supporters. Ik hoor dat liedje al bijna 13 jaar sinds de zaak-Dutroux. Het liedje is niet goed te keuren, maar zoals de Waalse pers nu te keer gaat, dat is voor niks nodig. Sinds de zaak-Tubeke-Genk wordt alles over de communautaire boeg gegooid. Dit is echt van de pot gerukt." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties