Standard dolt met Cercle

Steurbaut Kersten
| 6 reacties

De titelstrijd is nog lang niet voorbij. Standard won makkelijk van een zwak Cercle Brugge met 4-0 en nadert zo weer tot op twee punten van leider Anderlecht.

Eigenlijk was de wedstrijd al na tien minuten beslist. De eerste twee kansen voor de thuisploeg leverden immers twee keer een doelpunt op. De Camargo opende de score. Hij mocht net iets te veel doen met de bal in de zestienmeter en verschalkte doelman Verbist.

Even later volgde er een knappe actie van Mulemo. Ook hij mocht opvallend makkelijk voorbij de bezoekende defensie en legde nadien de bal klaar voor Mbokani, die er 2-0 van maakte. Cercle was in het eerste half uur echt nergens en defensief klopte het plaatje niet.

Daarom haalde coach Glen De Boeck verdediger Portier al in de eerste helft naar de kant en werd Frederik Boi in de strijd gegooid. Standard nam wat gas terug en Cercle kon de neus aan het venster steken. Dat leverde zelfs een doelpunt op van Foley, maar die goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Kort na de rust sloeg Standard een derde keer toe. Opnieuw was het Dieumerci Mbokani die raak trof. Hij ontfutselde Kelhar de bal en scoorde. Standard dolde in de tweede helft met Cercle. Het had makkelijk 6-0 kunnen zijn, maar enkel een afgeweken schot van Goreux verdween nog achter Verbist. Standard wint verdiend, Cercle moet zich nu concentreren op de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen.