Na Barça struikelt ook Real over Atlético

Jeroen Pyl
| 5 reacties

FC Barcelona heeft na twee nederlagen terug met de zege aangeknoopt in de Primera División. De blaugrana stuurden Bilbao met lege handen naar huis: 2-0. Real Madrid moest in de stadsderby met Atlético een gelijkspel toestaan.

Barcelona liet tegen Athletic Bilbao niets aan het toeval over. Josep Guardiola liet Samuel Eto’o, Lionel Messi en Thierry Henry in de basis opdraven en dat loonde. Treffers van Sergi Busquets en Messi zetten de thuisploeg nog voor de rust op rozen.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door een regen van gele kaarten. De Catalanen trapten uiteindelijk 28 keer naar doel, maar het bleef bij een sobere 2-0 zege.

Real Madrid verging het minder goed. De Koninklijken keken aan de rust tegen een 0-1 achterstand aan. Forlan (foto) scoorde voor Atlético, dat het 18-jarige jeugdproduct Ignacio Camacho in de basiself opnam. Klaas-Jan Huntelaar trok op het uur de scheve situatie recht, maar de winnende treffer zat er niet meer in voor de hoofdstedelingen.

Daardoor loopt Barcelona twee punten uit op zijn aartsrivaal. Madrid had de voorbije drie weken de achterstand op de Catalaanse grootmacht teruggebracht van twaalf naar vier punten.