Analyse Madrileense zegereeks geëindigd

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Madrileense zegereeks geëindigd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De indrukwekkende zegereeks van Real Madrid werd in de stadsderby gestopt door een sterk Atlético. Barcelona profiteerde met winst tegen Athletic van het puntenverlies van de eerste achtervolger.

Koploper Barcelona wilde zich na de mindere prestaties van de voorbije weken herpakken tegen Athletic Bilbao. Met een 2-0 zege na twee doelpunten in iets meer dan een halfuur lukte dat aardig. Belangrijker was echter de sterke prestatie van het team van Guardiola, dat zo vertrouwen tankt voor de Champions League en het vervolg van de competitie. Bovendien vergroot Barça zijn voorsprong op rivaal Real Madrid opnieuw tot zes punten. 
 
Real Madrid kon in de stadsderby geen vervolg breien aan zijn reeks van tien opeenvolgende zeges. Atlético Madrid was op het veld van Real de sterkste ploeg, maar liet het te vaak afweten voor doel. Forlán bracht de colchoneros voor de rust op voorsprong, maar een verder zo goed als onzichtbare Huntelaar zorgde vanuit buitenspel voor de gelijkmaker. Alweer geen zege in Bernabeu dus voor Atlético, dat bovendien nog een niet gefloten penalty claimde.   
 
Intussen heeft Sevilla zich, althans in de competitie, herpakt na een mindere reeks begin dit jaar. Tegen Almería haalde de ploeg van Manolo Jimenez het mede dankzij een snelle openingstreffer met 2-1. Beide doelpunten werden overigens aangevochten door de bezoekers, het tweede wegens duidelijk buitenspel. Sevilla blijft stevig derde, met nog zeven punten achterstand op nummer twee Real.
 
Villarreal kende geen makkelijke avond tegen degradatiekandidaat Espanyol Barcelona. Coach Pellegrini liet onder meer Rossi rusten met het oog op de Champions League. Villarreal kwam niet verder dan één doelpunt van Fuentes en mocht doelman Diego Lopéz, die opnieuw bewees een van de beste sluitstukken van de Liga te zijn, dankbaar zijn voor enkele uitstekende reddingen. 
 
Met Valencia blijft het van kwaad naar erger gaan. Na de financiële problemen en de blessure van Villa kregen de mannen van Emery nu ook nog een nederlaag bij hekkensluiter Numancia te verwerken. Ondanks een vroege openingstreffer van Vicente gingen de bezoekers met 2-1 de boot in. Valencia zakt zo terug naar de achtste plek, terwijl Numancia zijn rode lantaarn door aan Espanyol.
 
Door het puntenverlies van Atlético Madrid en Valencia pakten enkele andere ploegen hun kans om een Europese plaats op te eisen. Promovendus Málaga blijft verbazen en ging met 1-2 winnen op het veld van Getafe. Duda bewees opnieuw zijn belang voor de Andalusiërs en had zijn aandeel in beide bezoekende doelpunten. Málaga klimt naar de vijfde plek na deze zege.
 
Ook Deportivo La Coruña mag minstens een week genieten van een Europese plaats. In een spektakelrijke wedstrijd bogen de Galiciërs tegen Racing Santander een 1-2 achterstand aan de rust om in een 5-3 overwinning. Invaller Riki had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de remonte van zijn ploeg.      
 
Valladolid heeft ook opnieuw aansluiting gevonden met de ploegen die strijden om een Europees ticket. Op het veld van Recreativo profiteerden de pucelanos optimaal van de defensieve blunders van de thuisploeg. In de slotfase probeerde Recreativo tegen negen man na twee uitsluitingen de situatie nog recht te zetten, maar daar slaagde de ploeg uit Huelva niet meer in. Het werd 2-3 voor de bezoekers.
 
In de degradatiestrijd pakte Sporting Gijón drie belangrijke punten op het veld van Osasuna. De Asturiërs pakten dus eindelijk nog eens een uitzege, terwijl het voor de ploeg uit Pamplona pas de eerste nederlaag op eigen veld was sinds de partij tegen Barcelona. Sporting neemt wat afstand van de degradatiezone.
 
Real Mallorca en Real Betis misten in een onderling duel de kans om drie gouden punten te pakken. De verdiblancos bouwden een 0-3 voorsprong uit en leken dus op weg naar een belangrijke zege. In iets meer dan tien minuten sleepte Mallorca nog een punt uit de brand. Castro tekende voor twee doelpunten voor de thuisploeg. Betis gaf dus alweer een voorsprong uit handen en blijft net als Mallorca net boven de degradatiezone hangen. 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties