Belgen willen via Lotto Arena naar EK

Jeroen Pyl
| 0 reacties
Belgen willen via Lotto Arena naar EK
Foto: © SC

Volgende week vindt in de Antwerpse Lotto Arena het kwalificatietoernooi voor het EK Futsal 2010 in Hongarije plaats. De Belgische nationale zaalvoetbalploeg neemt het dan van 19 tot 22 maart op tegen Macedonië, Griekenland en Servië.

Tussen 14 en 22 maart vinden er in Europa nog zo’n zes gelijkaardige ontmoetingen plaats. Deze zeven kwalificatietoernooien zullen bepalen welke landen er in januari volgend jaar mogen strijden om de Europese titel.  De zeven groepswinnaars en de vier beste tweedes mogen van 19 tot 30 januari 2010 het op de EK-eindronde opnemen tegen elkaar en gastland Hongarije.
 
Roemenië, Spanje, Tsjechië, Litouwen, Portugal en Frankrijk organiseren de overige zes kwalificatietoernooien:
 
Groep 1: Roemenië, Oekraïne, Nederland en Andorra
Groep 2: Spanje, Slowakije, Moldavië, Kazachstan
Groep 3: Tsjechië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Letland
Groep 4: Litouwen, Italië, Wit-Rusland, Georgië
Groep 6: Portugal, Polen, Azerbeidzjan, Finland
Groep 7: Frankrijk, Rusland, Slovenië en Montenegro
 
Ultieme voorbereiding
 
In de aanloop naar het EK-kwalificatietoernooi werkten onze Rode Duivels deze week een tweeluik af tegen Nederland. Het eerste duel vond woensdagavond plaats in het sportcentrum ‘Het Rooi’ in Berchem.
 
Oranje won gevleid met 0-1 na een treffer van Omar Nejjari in de 29ste minuut. In het laatste kwart van de wedstrijd trok België nog voluit ten aanval. De sterk ingevallen Yassine Achabar stelde de Nederlandse doelman Peter Rozenbeek enkele keren op de proef, maar die gaf geen krimp. Uiteindelijk was het nog Karim Bachar die op aangeven van Achabar met een geplaatst schot de gelijkmaker leek aan te tekenen, maar Rozenbeek ranselde de bal met een magnifieke reflex uit het doel.
 
Donderdagavond kregen onze landgenoten al de kans om zich te revancheren in het Nederlandse Terneuzen, wat ei zo na lukte. België kwam enkele keren op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch een 5-5 gelijkspel toestaan.
 
Zico en Ferrian maakten het Nederlandse openingsdoelpunt ongedaan. Yassine Achabar zette de Rode Duivels net voor rust terug op voorsprong (2-3). Lucio en Ferrian brachten de bezoekers zelfs op 3-5, maar enkele scheidsrechterlijke dwalingen schonken Oranje nog een 5-5 gelijkspel.
 
Programma kwalificatietoernooi Antwerpen
 
 
België vervult in Antwerpen de rol van gastheer in Groep 5. Volgende week donderdag staat de openingswedstrijd op de agenda in de Lotto Arena. Servië en Griekenland bekampen dan elkaar. Servië, de huidige nummer zes op de UEFA-ranking, geldt als favoriet voor toernooiwinst. Ons land, dat samen met Nederland en Slovenië een gedeelde zevende plek bekleedt op de ranglijst, moet Servië het vuur aan de schenen kunnen leggen. Op zaterdag 21 maart genieten alle ploegen van een welverdiende rustdag.
 
 
Donderdag 19 maart:
 
18u15: Servië – Griekenland                  
20u30: België – F.Y.R. Macedonië
 
Vrijdag 20 maart:
 
18u15: Servië – F.Y.R. Macedonië
20u30: Griekenland – België
 
Zaterdag 21 maart:
 
Rustdag
 
Zondag 22 maart:
 
16u00: F.Y.R Macedonië – Griekenland
18u00: België – Servië
 
Belgische selectie
 
Bondscoach Benny Meurs gaf afgelopen dinsdag al zijn veertienkoppige selectie prijs op een persconferentie in het Antwerpse stadhuis.
 
Doelmannen:
 
David Morant (F.T. Antwerpen)
Jonathan Paggetta (ONU Seraing)
Birger Maes (K.K. Malle)
 
Verdedigers:
 
Mustapha Aabbassi (M.F.C.R. Chatelineau)
Yassine Achabar (F.T. Antwerpen)
Ilyas El Haoual (F.T. Antwerpen)
Jonathan Neukermans (P.B. Morlanwelz)
 
Vleugelspelers:
 
Karim Chaibai (M.F.C.R Chatelineau)
Fabrizio Coppola (F.P Houthalen-Genk)
Zico Rodrigo Marques Coimbra (Action 21 Charleroi)
Lucio Rosa Lima (Action 21 Charleroi)
 
Aanvallers :
 
Karim Bachar (F.T. Antwerpen)
Marco Ferrian (P.B. Morlanwelz)
André Vanderlei De Oliveira (Action 21 Charleroi)
 
Wie de Rode Duivels komende week wenst aan te moedigen in de Lotto Arena, kan daarvoor terecht bij www.teleticketservice.com of op het nummer 070/345.345. Een dagticket kost 8 euro. Wil je echter alle wedstrijden meepikken, dan kan je een combiticket aanschaffen van 15 euro. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis binnen en kinderen van 12 tot 16 jaar kunnen en jeugdabonnement aanwerven van 5 euro, geldig voor de drie wedstrijddagen.
 
Wie graag als VIP de slotdag van dit evenement wenst bij te wonen kan daarvoor terecht bij de organisator Winwave, via het e-mailadres soren.vandewalle@winwave.be. De VIP-behandeling kost 60 euro en geldt van 13u00 tot 20u00 op zondag 22 maart, met beide wedstrijden en catering inbegrepen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties