Volgend weekend vrouwenvoetbal op zijn heetst

Rita De Meyer
| 1 reacties
Volgend weekend vrouwenvoetbal op zijn heetst

De volgende speeldag kan Standard, hetzij met een beetje hulp vanwege Sinaai, een serieuze optie nemen op de landstitel.

Standard, Tienen, STVV, ze strijden nog alle drie voor de landstitel. STVV verloor vorig weekend twee kostbare punten op Sinaai en dat zou voor de kanaries wel eens een bittere pil kunnen worden bij de eindafrekening.
De betere ploegen spelen niet graag op het veld van de Sinaai Girls. Het kleine veld zou in het voordeel draaien van de thuisploeg. Doch is dat wel zo? Sinaai blijft na tien thuiswedstrijden ongeslagen maar won er slechts vijf. Op verplaatsing staat de winstteller echter op zeven. Volgende zaterdag zijn zij te gast bij KVK Tienen, tweede in de rangschikking en op twee punten van de leider. Om hun kansen gaaf te houden mogen de suikerdames geen enkel punt laten liggen, zij beslissen zelf over hun lot. Een verliesbeurt zou vijf punten achterstand kunnen betekenen, geen eenvoudige klus om nadien nog de hoogste titel binnen te rijven, tenzij Standard ook puntenloos blijft.
Zaterdag 14 maart Bergéstadion, aftrap 15.00 uur: KVK Tienen – Sinaai Girls.
 
Standard heeft met de volgende twee speeldagen het moeilijkste programma: eerst op bezoek bij Sint-Truiden, nadien als gastheer voor KVK Tienen. We houden het voorlopig bij de eerste wedstrijd. De kanaries mogen hier spreken over hun wedstrijd van de waarheid. Bij winst op gelijke hoogte komen met hun tegenstrever, met één punt achter, of met één of twee punten voor Tienen. Bij verlies zullen de Limburgse meiden veel bedevaartsoorden mogen bezoeken om alsnog kans te maken op hun vijfde titel.
Zondag 15 maart Staaien, aftrap 13.00 uur: STVV – Standard Fémina de Liège
 
Ter herinnering: abonnees van Tienen en STVV hebben in hun club vrije toegang tot deze wedstrijden. Eveneens een ideaal weekend voor de vele voetballiefhebbers om eens kennis te maken met de topploegen van ons vrouwenvoetbal. Sfeer zal er in ieder geval zijn, zowel in het Bergéstadion als op Staaien.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties