Barça wint sober op doelpuntrijke speeldag

Jeroen Pyl
| 3 reacties

FC Barcelona heeft geen misstap begaan op bezoek bij Almería. De koploper won met 0-2. Atlético Madrid won de spannende topper tegen Villareal met 3-2. De degradatietopper tussen Espanyol en Mallorca eindigde op een 3-3 gelijkspel.

Barcelona liet Thierry Henry en Samuel Eto’o rusten. Wonderkind Bojan Krkic (foto) mocht nog eens starten als speerpunt in de aanval en beschaamde dat vertrouwen niet. Lionel Messi trof na een fantastische combinatieaanval de paal., maar Bojan was echter goed gevolgd om de rebound binnen te tikken. Drie minuten later maakte de 18-jarige spits de wedstrijd koud. Barça blijft zo op kop met 6 punten voorsprong op aartsrivaal Real Madrid.

Voor spektakel moest je gisteren in het Vicente Calderón zijn. Atlético Madrid ontving er Villareal in de strijd om een Champions League-ticket. Na 52 minuten spelen stond de thuisploeg al 0-2 in het krijt. Een snelle tegentreffer van Sergio Agüero en de rode kaart van Javi Venta luidden echter de ommekeer in. In de laatste tien minuten zorgden Diego Forlan en Antonio López zelfs nog voor de volle buit: 3-2. Atlético nadert zo tot op twee punten van Villareal, dat vierde staat.

Hekkensluiter Espanyol sleepte tegen Mallorca nog een punt uit de brand. De Catalanen stonden na 70 minuten spelen nog met 1-3 in het krijt. Maar de onvermijdelijke Ivan de la Peña en Nené redden nog een punt voor de thuisploeg. De tijd begint echter te dringen voor Espanyol, dat zes punten verwijderd staat van Getafe en de zeventiende stek.

Málaga en Sevilla hielden het in de tweede topper van de 27ste speeldag op een gelijkspel. Málaga, dat knap zesde staat in de Primera División, liep tot 2-0 uit via twee treffers van Salva. Het koningskoppel Luis Fabiano en Frédéric Kanouté graaide echter nog een punt mee voor de nummer drie.

Racing Santander verwende de aanhang in eigen huis tegen Numancia. Aan de rust stond de einduitslag al op het bord: 5-0. Oscar Serrano en Nikola Zigic scoorden beiden twee keer. Peter Luccin maakte het feestje compleet.

Sporting Gijón won knap met 3-2 van Deportivo en lijkt nu zeker van het behoud. Valladolid blijft in de linkerkolom na een 1-0 zege op Getafe. Het duel tussen Real Betis en Osasuna was de enige doelpuntloze ontmoeting van afgelopen weekend. Osasuna sluipt zo toch nog een puntje dichter bij Getafe en de redding in de hoogste klasse.