Platini wil plannen Superliga dwarsbomen

Nico Wieme
| 4 reacties
Platini wil plannen Superliga dwarsbomen
Foto: © SC

De vereniging van Europese topclubs (ECA) bereidt vanaf het seizoen 2012-2013 de oprichting van een Superliga voor. De Europese Voetbalbond (UEFA) ziet dit echter niet zitten.

Volgens France Football worden de Champions League en de UEFA Cup (volgend seizoen Europa League) vanaf de zomer van 2012 opgedoekt. De bedoeling is om een Superliga op te richten die de clubs hogere inkomsten bezorgt.
 
Het plan voorziet dat de Superliga in drie delen opgesplitst wordt. Iedere week zal er gespeeld worden en om een overvolle agenda te vermijden worden de nationale liga’s tot 16 clubs gereduceerd.
 
Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, ontnam de initiatiefnemers, tegen eerdere berichtgeving in, alle hoop. Over de oprichting van een Superliga valt volgens de Fransman niet te praten.
 
Een bestuurslid van de UEFA licht het standpunt van Platini aan Reuters toe. “Mensen moeten de realiteit niet gaan verwarren met een droomwereld. Michel staat altijd open voor een dialoog, maar een Europese supercompetitie is wat hem betreft geen optie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties