Favoriet Servië maatje te groot voor Griekenland

Jeroen Pyl

Servië heeft het EK-kwalificatietoernooi Futsal geopend met een 5-2 zege op Griekenland. De topfavoriet was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester in de Lotto Arena, maar liet na om de score verder uit te diepen.

Servië zette onmiddellijk de toon en belegerde het Griekse doel. Doelman Achis Christos had in het openingskwartier echter enkele magnifieke parades in huis om een achterstand te vermijden. In de achttiende minuut was het dan toch raak.

De Griekse sluitpost had geen antwoord op een schot van uitblinker Marko Peric. De verdediger haalde van op afstand de trekker over en zag zijn schot via het hoofd van Sokratis Mourdoukoutas in de winkelhaak belanden.

In de tweede helft kwam Servië weer als een furie uit de kleedkamers. Maar in tegenstelling tot voor de pauze moest Christos zich dit keer al snel gewonnen gegeven. Twee treffers van Slobodan Rajcevic en Bojan Pavicevic beslisten in de 23ste minuut de partij: 3-0.

Griekenland leek rijp voor de slachting, maar scoorde uit het niets tegen nadat de Servische doelman Stojanovic een bal slecht wegwerkte. Ilias Bousmpouras profiteerde met een mooie lob.

Verder kwamen de Grieken echter niet. Predrag Rajic en opnieuw Marko Peric stelden orde op zaken: 5-1. Panagiotis Artinos zorgde in de allerlaatste minuut voor het slotakkoord na een snelle counter: 5-2.