Wie neemt optie op landstitel?

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Wie neemt optie op landstitel?
Foto: © SC

De ontmoeting Standard – Tienen kan bepalen wie het kortst bij de landstitel staat. Naaste achtervolger STVV moet naar Anderlecht.

De laatste twee weekends met onderlinge confrontaties tussen de drie kopploegen van het klassement gaven onbeslist. Tienen leidt nu het klassement met één punt voorsprong op het duo Standard/STVV en mag een zeer belangrijk bezoekje brengen op Sclessin, terwijl STVV een duel mag aangaan met Anderlecht.
 
Een resem aan combinaties zijn nog mogelijk om uiteindelijk, finaal nog niet te weten wie de nieuwe landskampioen zal worden. Na deze speeldag resteren nog slechts vier wedstrijden met niet zo direct allemaal grote toppers. Conclusie: wie na de 21ste speeldag de leiding neemt, krijgt een grote kans op de landstitel.
 
Indien Standard én STVV hun wedstrijden winnen, dan stevenen we af op een verlengde competitie met een barragewedstrijd tussen deze beide ploegen. De kans op gelijke puntenstand en idem dito voor de gewonnen wedstrijden is immers groot. Verlies voor Tienen betekent dat zij zo goed als uitgeschakeld zijn voor de landstitel, want dan zouden de Suikerdames moeten rekenen op puntenverlies van én Standard én STVV. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is deze kans zeer onwaarschijnlijk.
 
Een gelijkspel tussen Standard en Tienen is een droomscenario voor STVV. In dit geval kunnen de Limburgse meiden de leiding overnemen mits zij winnen tegen Anderlecht en krijgt hun vijfde landstitel een reële kans. Tienen kan Standard uitschakelen voor de landstitel indien zij met de volle pot huiswaarts kunnen keren en nemen bovendien een grote optie voor de verlenging van hun titel. Deze optie krijgt nog meer kracht bij puntenverlies van STVV tegen Anderlecht, zeg maar dat de nieuwe landskampioen dan zo goed als gekend is.
 
STVV mag op bezoek bij Anderlecht. Deze ontmoeting heeft, door het zwakkere seizoen van de Brusselaars, niet de uitstraling als voorheen. De Kanaries kunnen zich echter geen puntenverlies veroorloven en moeten winnen om gelijke tred te houden met Standard en Tienen. Een zwakker Anderlecht of niet, de wedstrijd dient gespeeld. Paarswit heeft niet veel te verliezen, STVV daarentegen heeft haar vijfde landstitel als inzet.
 
Onderaan het klassement kan Zuid-West een goede zaak doen. Bij winst tegen Braine kunnen zij zeven punten voorsprong nemen op het duo Merkem/Woluwe waardoor zij zo goed als zeker mogen zijn voor hun behoud in de hoogste afdeling.


Tekst: Jean Smits
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties