Bayern en Wolfsburg profiteren van misstap

Jeroen Pyl
| 0 reacties
Bayern en Wolfsburg profiteren van misstap
Foto: © SC

Stuttgart heeft de Duitse titelstrijd weer helemaal opengebroken. De nummer zes versloeg in eigen huis leider Hertha, dat Wolfsburg en Bayern München ziet naderen tot op een punt, met 2-0.

In de eerste helft viel er echt niks noemenswaardig te vermelden, maar onmiddellijk na de pauze brak de thuisploeg de partij volledig open. Voor Hertha het wist, stonden de hoofdstedelingen al 2-0 in het krijt via treffers van Cacou en Khedira. Die klap kwam de leider niet meer te boven.
 
Eerste achtervolgers Bayern en Wolfsburg profiteerden optimaal. Bayern had genoeg aan een doelpunt van José Ernesto Sosa. Wolfsburg had geen kind aan Arminia Bielefeld, dat in eigen huis met de billen bloot ging: 0-3. Topschutter Grafite maakte zijn achttiende treffer en komt daar mee op gelijke hoogte van de geblesseerde Ibisevic. Der Rekordmeister en Wolfsburg staan nu op een schamel puntje van Hertha BSC.
 
Hoffenheim liet nog maar eens punten liggen. De promovendus won nog maar een keer na de winterstop en liet nu ook tegen Hannover een vroege voorsprong verloren gaan. Balitsch en Eggimann wisten de strafschop van Teber uit. Invaller Wellington sleepte in de absolute slotfase nog een punt uit de brand. Hoffenheim volgt nu op vijf punten van leider Hertha.
 
Leverkusen liet in de strijd om een UEFA Cup-ticket kostbare punten liggen tegen Eintracht Frankfurt. Kadlec bracht Bayer nog voor de rust op gelijke hoogte, maar verder kwam rood-zwart niet meer. Leverkusen ziet Stuttgart zo verder uitlopen tot vier punten.
 
Ondertussen blijft Werder Bremen maar aanmodderen in de Bundesliga. Na de knappe 4-0 zege tegen Stuttgart van vorige week ging Werder vanmiddag ten onder in Dortmund. Frei bezorgde de thuisploeg van op de stip de drie punten. Bremen is nu ontgoochelend tiende en moet in de stand FC Köln naast zich dulden.
 
De manschappen van trainer Daum wonnen dankzij twee doelpunten van de Sloveense international Novakovic (foto) bij Energie Cottbus, dat door de nederlaag zeventiende blijft op twee punten van het Gladbach van Bailly en Daems.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties