Juve oppermachtig in Rome

Juventus liet weinig heel van een door blessures en schorsingen geteisterd Rome en komt voorlopig weer op 4 punten van Inter. Lazio verloor bij Catania.

Roma - Juventus 1-4
De topper in het Stadio Olimpico kwam traag op gang, maar Juventus, dat moest winnen om nog kansen op de scudetto te behouden, nam stilaan het initiatief. Grote kansen bracht dat echter niet voort en ook de thuisploeg kon niet dreigen. De match werd gedeblokkeerd door een actie van Giovinco, die de bal tot bij Iaquinta bracht. De aanvaller legde aan en schoot in de verste benedenhoek naast Doni: 0-1 na 34 minuten. Roma kon voor de rust eenmaal tegenprikken: een inzet van Vucinic werd nog net op tijd afgeblokt.

De Giallorossi kwamen gedreven uit de kleedkamer en na 2 minuten wierp dat al zijn vruchten af: op een hoekschop werd Loria niet afgedekt en de verdediger devieerde de bal in doel, 1-1. Lang kon de thuisploeg iet genieten, want in de 55e minuut kwam een afgeweken voorzet vanaf rechts voor het Romeinse doel, Iaquinta troefde Mexes af en kopte de 1-2 binnen. De Bianconeri speculeerden daarna op de counter en Del Piero miste een unieke kans op een grotere voorsprong: Riise veegde de bal nog van de lijn. Het was slechts uitstel, want op een hoekschop kopte Mellberg, in de 68e minuut, de 1-3 tegen de netten. De ingevallen Nedved pakte enkele minuten later uit met een machtig vluchtschot van buiten de rechthoek en de bal paste precies tussen Doni en de paal: 1-4. Roma raakte bijna nog aan een tweede treffer, maar de ingevallen D’alessandro zag hoe Buffon zijn inzet via de lat uit doel hield.

Catania - Lazio 1-0

Catania won met het kleinste verschil van Lazio. Paolucci zorgde in de 24e minuut voor de enige treffer. Na de pauze miste Pandev een strafschop voor de Biancocelesti.