Barça en Real vernederen tegenstand

Steurbaut Kersten
| 3 reacties

Barcelona en Real Madrid hebben zondagavond zwaar uitgehaald. Barça blijft leider met zes punten voorsprong op de Madrilenen.

Real zette titelconcurrent Barcelona in de vooravond onder druk na een ruime 3-0 zege tegen Almeria. De Nederlander Klaas-Jan Huntelaar vond in de tweede helft twee keer de weg naar de netten. Ploegmaat Marcelo had voor de pauze al de score geopend.

Barcelona schudde voor eigen volk de druk volledig van zich af. De Catalanen lieten Camp Nou jubelen van plezier en vernedereden Malaga met zware 6-0 cijfers. Barça dartelde en maakte een tweede helft volledig overbodig. Xavi werd na 20 minuten knap diep gestuurd door Samuel Eto’o en opende de score.

Lionel Messi, Thierry Henry en Eto’o zetten de 4-0 ruststand op het bord. De Kameroener zette zijn naam in de tweede helft nog een tweede keer op het scorebord. Zijn 25ste van het seizoen. Ook verdediger Daniel Alves vond de weg naar de netten. Malaga-doelman Goita voorkwam een grotere nederlaag.