Meurs: "De massa heeft Futsal nu pas ontdekt"

Jeroen Pyl
| 0 reacties
Meurs: "De massa heeft Futsal nu pas ontdekt"
Foto: © SC

Met de oververdiende EK-kwalificatie losten onze nationale Futsallers de hoge verwachtingen meer dan in. De glunderende bondscoach Benny Meurs prijsde na afloop zijn spelers en was het chauvinistische publiek dankbaar voor hun steun.

Servië kon zijn favorietenrol niet waarmaken in de Lotto Arena. Zonder de late treffer van kapitein Bojan Pavicevic hadden de manschappen van Aca Kovacevic zelfs geen ticket voor de EK-eindronde in Hongarije bemachtigd. “We waren vandaag niet baas, maar dat wil niet zeggen dat deze zege niet verdiend is”, bijt Meurs de spits af.
 
“We hebben de individuele kwaliteiten van Servië perfect geneutraliseerd. Marko Peric, Pavicevic en Zeljko Borojevic werden door Mustapha Aabbassi en Lucio op fantastische wijze uit de wedstrijd gehouden. Dit toont nog maar eens aan dat je in het Futsal geen ploeg kunt bouwen rond individuele klasse.”
 
Meurs zag een sterk België dat vooral qua organisatie imponeerde om dan met vlijmscherpe counters toe te slaan. “Die combinatie geeft vaak de doorslag in het Futsal. Onze verdediging was werkelijk schitterend. Ik heb de afgelopen week altijd met dezelfde twee vaste viertallen gespeeld om die automatismen te kunnen opbouwen. Daarom hebben we de voorbije jaren ook bewust gekozen voor al die interlands tegen toplanden als Spanje en Portugal. Daar leer je simpelweg het meeste uit.”
 
Publiekslieveling Yassine Achabar en joker André Vanderlei gooide de bondscoach, tot grote verbazing van velen, niet in de strijd. “Dat bracht vandaag een te groot risico met zich mee. Alles draaide goed. We stonden voortdurend op voorsprong en de organisatie stond ook op punt. Waarom zou ik daar dan iets aan veranderen?”
 
“Yassine mist bovendien nog ervaring op dit niveau. In de vorige wedstrijden viel hij vaak in om een verrassingseffect te creëren. Dat lukte vandaag minder. André wist al sinds vorige week dat de kans bestond dat hij geen minuut zou spelen.”
 
Achabar speelde vrijdag Griekenland nochtans op een hoopje met enkele fabelachtige dribbels en splijtende passes. De 20-jarige verdediger was na afloop dan ook zichtbaar ontgoocheld. “Ik ben hem zelf van de bank gaan halen om mee te komen vieren. Het is ook volkomen terecht dat hij ontgoocheld is. Als dat niet zo zou zijn, zou hij ook geen deel uitmaken van deze selectie.”
 
De 2500 enthousiaste supporters konden Meurs ook bekoren. “Ik heb altijd gezegd dat we in dit land wel meer chauvinistisch mogen zijn. Vandaag is eindelijk gebleken dat het dus toch kan in België. Veel mensen hebben pas deze week Futsal ontdekt. Zij hebben ook gemerkt dat zaalvoetbal spannend en mooi kan zijn.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties