Wim Horsten: 'KV is klaar voor de eindsprint'

Rombaux Gunther
| 5 reacties
Wim Horsten: 'KV is klaar voor de eindsprint'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Turnhout blijft ook na het afgelopen weekend zijn voorsprong van zeven punten behouden op eerste achtervolger Wezet. Vooral de inzet en vechtlust waren volgens doelman Wim Horsten een belangrijk wapen in de wedstrijd tegen Tongeren.

De wedstrijd kon voor KV Turnhout niet slechter beginnen. Na amper twee minuten werd de thuisclub herleid tot tien man, dit na een rode kaart voor Gunther Loyens. Bovendien klommen de bezoekers uit Tongeren even later op voorsprong. De Binken reageerden even aangeslagen maar knokten zich terug in de wedstrijd. Na een tactische ingreep van trainer Desaeyere, kon Tom Moons een kwartier voor tijd de bordjes in evenwicht brengen. Doelman Wim Horsten was zich ervan bewust dat Tongeren geen makkelijke klus ging worden en toonde zich achteraf uiterst tevreden met het gelijkspel.

“Gezien de omstandigheden zijn we blij met het behaalde punt. Een zestal spelers moeten missen wegens kwetsuren en niet-speelgerechtigden is niet te onderschatten. Als je dan reeds na enkele minuten op de klok een speler verliest met een rode kaart, weet je dat je alles uit de kast moet halen. Vooral de 0-1, die kort na de rode kaart viel, was even slikken. Hoewel we met één man minder op het veld stonden, vond ik ons minstens de evenknie van Tongeren.”

Wat vooral opviel was de vechtlust in het team. Iedereen lijkt klaar voor de eindsprint. Met nog vijf speeldagen te gaan komt de titel alsmaar dichterbij.

“ Na de wedstrijd van zondag verdient iedereen een dikke pluim. Aan de vechtlust en de verbetenheid kan je zien dat iedereen gebrand is op de titel en klaar is voor de eindsprint. Als je dan na zo een wedstrijd hoort dat de kloof nog steeds zeven punten bedraagt, kan je niet anders dan tevreden zijn. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg komt het erop aan om iedere wedstrijd tot een goed einde te brengen. Dit te beginnen volgend weekend op Seraing, wat zeker niet de gemakkelijkste opdracht zal zijn.” [MDN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties