Groep 2: Zwitserland wint en hijst zich naast Griekenland

Met een 0-2-zege bij Moldavië heeft Zwitserland optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Griekenland. De Europese kampioen van 2004 bleef steken op een 1-1-gelijkspel in Israël en moet de Zwitsers nu naast zich dulden aan kop in groep 2.

Israël - Griekenland 1-1

Beide partijen leken lang met een brilscore de rust in te gaan, maar in de slotfase van het eerste bedrijf opende Theofanis Gekas de score voor de Grieken. Tien minuten na de pauze bracht Lokeren-spits Omer Golan (foto) de bordjes weer in evenwicht. Verder dan 1-1 kwamen de nummers één en twee uit groep 2 niet meer.

Moldavië - Zwitserland 0-2

Nummer drie in de stand Zwitserland profiteerde optimaal van de misstap van leider Griekenland. Alexander Frei bracht de Zwiters op het halfuur op voorsprong. In de toegevoegde tijd klaarde Gelson Fernandes de klus: 0-2. Zwitserland hijst zich zo naast Griekenland op de eerste plaats.

Luxemburg - Letland 0-4

Letland kende weinig moeite met thuisploeg Luxemburg. Na een doelpunt van Girt Karlsons gingen de Letten met 0-1 de rust in. In de tweede helft maakten Cauna, Visnakovs en Pereplyotkin de Luxemburgers monddood.