Sluipschutter Thiebaut nekt competitieleider

Steurbaut Kersten
| 2 reacties

Gunter Thiebaut zet zijn uitstekende vorm bij MVV verder. De aanvaller maakte met twee doelpunten koploper VVV-Venlo monddood.

VVV-Venlo kwam er in Maastricht niet aan te pas en verloor nog in het eerste half uur drie spelers, waaronder onze landgenoten Ken Leemans (elleboog uit de kom) en Kevin Van Dessel (hamstrings). Thiebaut zette met een rake kopbal MVV net voor rust op voorsprong.

In de tweede helft drukte de thuisploeg de competitieleider helemaal weg. Gideon Boateng had de 2-0 moeten maken, maar miste van dichtbij en zag Kevin Begois een tweede poging knap uit doel ranselen. Thiebaut zorgde met een tweede doelpunt, een kopbal in de duik, voor de opluchting. Voor onze landgenoot was het zijn achtste doelpunt in negen wedstrijden, zijn zestiende van het seizoen.

Door het verlies van VVV-Venlo nadert eerste achtervolger RKC Waalwijk tot op zes punten. Het versloeg Helmond Sport met 3-0. Benjamin De Ceulaer, 90 minuten op het veld, legde in de slotfase met zijn vierde treffer van het seizoen de eindcijfers vast.

Peersman blijft stijgen

Sinds de komst van Tristan Peersman gaat het uitstekend met FC Dordrecht. De Schapenkoppen wonnen vrijdag met 2-3 op het veld van RBC Roosendaal. FC Dordrecht pakt in zijn laatste zeven wedstrijden 14/21.