Javier Aguirre volgt Eriksson op bij Mexico

Nico Wieme
| 0 reacties
Javier Aguirre volgt Eriksson op bij Mexico

Javier Aguirre is de opvolger van de donderdag ontslagen Sven Göran Eriksson als bondscoach van Mexico. Dat meldde de Mexicaanse voetbalbond vrijdag.

Javier Aguirre is hiermee niet aan zijn proefstuk toe bij Mexico. Eerder coachte de 50-jarige ex-Mexicaanse international zijn land al op de Wereldbeker 2002 in Zuid-Korea en Japan.
 
Na de uitschakeling in de achtste finales door de Verenigde Staten trok Aguirre naar Spanje waar hij bij Osasuna (2002-2006) en Athletico Madrid (2006-2009) aan de slag ging. Bij de hoofdstedelingen kreeg hij in februari zijn C4 wegens tegenvallende resultaten.
 
Mexico verloor afgelopen woensdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Honduras met 3-1. Na deze nederlaag mocht Sven Göran Eriksson opstappen als bondscoach van de Mexicanen. Het land staat momenteel op een vierde plaats in de stand in de CONCACAF-zone en telt drie punten uit evenveel wedstrijden.
 
De VS voeren de stand aan met zeven punten, gevolgd door Costa Rica (zes) en Honduras (vier). De eerste drie mogen rechtstreeks naar het WK in Zuid-Afrika, de vierde speelt een barragematch tegen de vijfde uit de Zuid-Amerikaanse zone.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties