Koster: 'Club moet het initiatief nemen'

Nico Wieme
| 8 reacties
Koster: 'Club moet het initiatief nemen'
Foto: © SC

Adrie Koster staat komend seizoen aan het roer bij Club Brugge. De beloftecoach van Ajax legt uit wat hem naar West-Vlaanderen dreef.

In juni ruilt Adrie Koster het rustige leven als beloftetrainer van Ajax voor de drukkere job als coach van Club Brugge. Waarom koos de Nederlander voor blauw-zwart? “Club Brugge is een topclub in België. Daarom hoefde ik er niet lang over na te denken”, verklaart Koster aan Sporza Radio.
 
“Ik had het heel goed bij Ajax, maar als een club als Club Brugge komt aankloppen, twijfel je niet. Tot nu toe zat ik altijd in Nederland. De andere cultuur is een uitdaging, die ik graag aanga”, aldus de Ajaxied.
 
Dat de lat hoog ligt bij de Bruggelingen, deert Koster niet. “Ik ben even coach van Ajax geweest en heb de ‘hectiek’ rond Chelsea meegemaakt. Ik kan met de druk van een topclub om”, verzekert de Nederlander.
 
De nieuwe Clubcoach is alvast brandend ambitieus. “Bij een topclub moet je altijd voor de prijzen gaan. En dat zal ik ook doen. De volgende wedstrijden wil ik een nog beter beeld van Club krijgen. Ik wil tot in de details weten wat er mogelijk is. Ik ga nu niet praten met Jacky Mathijssen. Dat doe ik misschien na het seizoen. Nu moet de ploeg zich kunnen concentreren op de laatste matchen.”
 
Wat voor voetbal heeft Koster met Club voor ogen? “Ik neem met mijn ploeg graag het initiatief. Ik houd er niet van om de wedstrijden te veel te ondergaan”, klinkt het bij de Zeeuws-Vlaming.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties